Rețete cu MERE împotriva CONSTIPAȚIEI

Statisticile arată că tot mai multe persoane suferă astăzi de constipație. Cauzele sunt diverse: alimentația greșită, dieta săracă în fructe, legume și cereale, medicamentele, lipsa de mișcare, deshidratarea, sindromul colonului iritabil, și multe altele.

Laxativele din farmacii sunt eficiente în cazuri de urgență, însă nu pot fi administrate pe perioade mari de timp. Unul din cele mai bune remedii naturale pentru prevenirea și ameliorarea constipațiilor este mărul.

Acest fruct, îndeosebi coaja, conține cantități mari de fibre solubile și insolubile, precum și alți compuși cu efecte laxative. Pectina este fibra din mere care dă volum scaunului și stimulează mișcările intestinale.

Sorbitolul este un alt compus din mere care acționează ca un laxativ osmotic natural. Acesta atrage apa în scaun și îl înmoaie, facilitând eliminarea acestuia.

_____________________________________________________________________________________________________

2-3 mere pe zi, consumate cu tot cu coajă, ne pot oferi o cantitate suficientă de fibre pentru îmbunătățirea proceselor digestive.

Iată câteva moduri de a consuma merele pentru depășirea episoadelor de constipație.

Suc de mere și pere

Perele conțin de asemenea sorbitol și sunt eficiente în constipația blândă. Tăiați un măr și o pară bucăți mici și stoarceți-le sub formă de suc. Folosiți și coaja. Dacă fructele nu sunt naturale, spălați-le bine înainte de a le stoarce, folosind oțet și bicarbonat.

Sucul de mere simplu poate fi folosit și pentru constipația la bebeluși, în doze de 56 ml pe zi.

Mere și prune

Prunele conțin 15% sorbitol. Pielița prunelor conțin de asemenea dihidrofenilsation, un compus care stimulează mișcările intestinale și crește retenția de fluide, care ajută la înmuierea scaunelor foarte tari (constipație cronică).

Amestecați suc de măr și suc de prune în cantități egale. Consumați cel puțin 3-4 pahare de suc pe zi până obțineți o reglare a tranzitului intestinal. Întrerupeți apoi tratamentul, pentru a nu deveni imuni la efectele laxative ale acestui suc.

Mere și banane

Bananele sunt bogate în fibre, pectină și potasiu, compuși care ajută la tratarea constipației. Enzimele acționează de asemenea ca un laxativ natural blând.

Tăiați un măr și o banană bucăți mici. Stropiți-le cu zeamă de lămâie și consumați o astfel de salată de 2-3 ori pe zi.

Sos de mere

Amestecați 1 cană de sos de mere cu 1 cană de tărâțe de grâu *sau de ovăz) și 1 cană de suc de prune. Păstrați amestecul în frigider.

Consumați câte 1-2 linguri pe zi, după care beți 1 cană de apă. Faceți acest tratament timp de 2 săptămâni. Dacă nu apar îmbunătățiri, creșteți doza la 3-4 linguri pe zi.

Pe lângă fibre, includeți și probiotice în dieta zilnică. Acestea se găsesc în iaurtul natural, în kefir și varză murată.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Homemade Remedies for Life, How To Use Apple To Get Relief From Constipation: http://homeremediesforlife.com/apple-for-constipation/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]