Cura de o lună cu CĂTINĂ și MIERE fortifică organismul și previne ÎMBOLNĂVIRILE de tot felul
Cătina are efecte regenerante, energizante, detoxifiante și tonice generale. Este înzestrată cu proprietăți anti-anemice, anti-gripale, antiinflamatoare și antidepresive naturale.
Este deosebit de hrănitoare și revitalizantă. Crește imunitatea la infecții, ajută la tratarea anemiei, a afecțiunilor ficatului și a multor alte boli, ușoare, cronice sau degenerative:
– viroze
– avitaminoze
– ulcer gastric, dizenterie, diaree
– hepatite acute și cronice, ciroză
– alcoolism
– ateroscleroză și boli coronariene
– obezitate
– astenie, depresie, stres
– Parkinson
– tumori
– adenoame
– leucemie
– arsuri, răni, ulcerații ale pielii
– eczeme infecțioase
Cătina are o putere mare de prevenire a bolilor. Datorită conținutului ridicat în beta-caroten, cătina este recomandată în diferite boli oculare: miopie, hipermetropie, cataractă, glaucom, cheratomalacie, prezbitism, hemeralopie.
Cătina încetinește procesul de îmbătrânire, stimulează regenerarea pielii, echilibrează sistemul endocrin, reglează nivelul colesterolului sanguin, reduce inflamațiile.
_____________________________________________________________________________________________________
Sirop de cătină – rețetă
Un mod simplu de a beneficia de proprietățile profilactice și curative ale fructelor de cătină este să le macerăm în miere și să consumăm siropul rezultat.
Ingrediente
• 500 g de fructe de cătină
• 800 g de miere
Preparare
Bobițele de cătină se aleg, se păstrează cele sănătoase și se spală sub un jet de apă rece. Se lasă să se usuce într-un loc aerisit, sau se zvântă cu ajutorul unui prosop.
Se ia un borcan de sticlă și se umple pe un sfert cu cătină. Se adaugă mierea de albine până la gură și se amestecă bine cu o lingură de lemn.
Se închide ermetic și se dă borcanul în frigider. Cătina se lasă la macerat vreme de 10 zile, agitând borcanul zilnic.
Se ia câte 1 linguriță, pe stomacul gol, în fiecare dimineață. Cura poate dura 30-40 de zile.
Vezi si Contraindicații la consumul de cătină
_____________________________________________________________________________________________________
Sursă: Virginia Ciocan, Sirop de Cătină, Editura Universitară, pp. 39-43