Uleiul esențial de SALCIE – de zeci de ori mai puternic decât ASPIRINA (analgezic, antiseptic, antireumatic)

Aspirina pe care o știm noi astăzi a fost la început extrasă din scoarța de salcie matură de 2-3 ani. Din acest motiv salcia se mai numește „aspirina naturală”.

Este folosită de secole ca analgezic pentru dureri de cap și de spate. Ingredientul activ din scoarța de salcie se numește salicină.

Unul din cele mai bune surse de aspirină naturală este uleiul esențial de salcie de Himalaya (wintergreen). Răcorește, calmează și reduce inflamația.

Salcia de Himalaya este una din puținele surse de salicilat de metil, un compus care ajută în artrită, reumatism, dureri de nervi sau de mușchi.

Uleiul esențial de salcie himalayană conține salicilat de metil în proporție de 85-99%. O sticluță de 15 ml de ulei echivalează cu 85 de aspirine, iar 3 picături de ulei echivalează cu 1 aspirină.

În doze terapeutice, acest ulei are efecte asemănătoare cortizonului. Din acest motiv reduce rapid durerea. Este considerat unul din cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru dureri încă dinainte de dezvoltarea medicamentelor sintetice (anul 1920).

Poate fi utilizat pentru durerile articulare, dureri musculare, tuse din piept, dureri de cap (se aplică pe tâmple și sinusuri), cefalee, crampe, tendinită, dureri osteo-articulare.

Este folosit cu succes și în medicina sportivă pentru prevenirea durerilor, crampelor, contracțiilor și tensiunii musculare.

De regulă se folosesc circa 5-6 picături de ulei esențial la 30 ml de ulei vegetal pentru masaj. Sau pentru o cantitate mai mare, la 100 ml de ulei vegetal (ex. ulei de măsline) se adaugă 70 de picături de ulei esențial. Picăturile se pot pune și în alifii, balsamuri, creme, sare de baie.

Atenție, uleiurile esențiale nu trebuie aplicate pe piele fără a fi diluate înainte cu un ulei vegetal, deoarece pot cauza iritații, dermatită sau alte probleme ale pielii. 

Totodată, acestea nu trebuie ingerate deoarece sunt toxice pentru uz intern.

 

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Carla Golden Wellness, Wintergreen: Nature’s Aspirin: http://www.carlagoldenwellness.com/2012/08/11/wintergreen-natures-aspirin/

2. Healthline, Willow Bark: Nature’s Aspirin: http://www.healthline.com/health/willow-bark-natures-aspirin#overview1

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.