Tratament din 2 PLANTE pentru GLANDE și sistemul LIMFATIC – dr. Christopher

Formula prezentată în acest articol a fost concepută de botanistul american John Raymond Cristopher, cunoscut sub numele de dr. Christopher.

Este o rețetă simplă, bazată pe un amestec de două plante care susțin sistemul limfatic al corpului.

Sistemul limfatic este alcătuit din vase limfatice, glande limfatice și organe limfoide (care includ amigdalele, timusul, splina și apendicele). Acestea sunt o parte importantă a sistemului imunitar. Curățarea și hrănirea lor ajută la combaterea virusurilor și bacteriilor și la menținerea stării generale de sănătate.

O alimentație corectă, fără zahăr alb, produse procesate și exces de carne și lactate, împreună cu mișcare fizică zilnică optimă, poate ajuta la menținerea acestor organe în formă.

În cazul în care corpul acumulează prea multe deșeuri sau toxine, glandele limfatice se pot înfunda și infecta, fapt care poate duce la inflamarea lor, la proasta funcționare a glandei tiroide și la apariția altor boli.

Pe lângă dietă și exerciții fizice se poate folosi această formulă, creată de dr. Christopher pentru glandele umflate din gât și probleme respiratoriiPoate fi folosită și pentru infecții ale sânilor/mastită/canale de lapte înfundate, amigdalită, glande umflate (sub brațe, la nivelul sânilor) sau afecțiuni tiroidiene.

____________________________________________________________________________________________________

Formulă pentru glande și sistemul limfatic

Ingrediente

• 3 părți de lumânărică
• 1 parte de lobelia

Preparare

Aceste plante se pot procura de la magazinele naturiste, în stare uscată, pentru ceai. Mărunțiți frunzele de lumânărică (puteți folosi râșnița de cafea) și amestecați-le cu lobelia.

Păstrați amestecul de plante într-un borcănel sau într-o pungă de hârtie. Din el se poate prepara ceai, tinctură, capsule, ulei sau alifie.

____________________________________________________________________________________________________

Lumânărica este o plantă medicinală cu o istorie lungă, care s-a evidențiat îndeosebi ca un remediu foarte bun pentru afecțiunile tractului respirator. Medicul și farmacologul grec Dioscorides care a trăit în secolul 1 în Roma, a recomandat pentru prima dată lumânărica pentru tratarea bolilor plămânilor.

Lumânărica era folosită în medicina americană a secolului al IX-lea ca un bun diuretic, tonic nervos (insomnie), calmant și emolient.

Această plantă are efecte sedative blânde asupra plămânilor. Florile sale, infuzate în ulei, erau folosite pentru durerile de urechi, în timp ce frunzele uscate (amestecate cu lobelia) erau fumate pentru reducerea spasmelor pulmonare.

Conține saponine, flavonoide, taninuri, terpenoide, glicozide, carbohidrați, proteine, grăsimi, uleiuri și mucilagiu (responsabil pentru efectele calmante asupra membranelor mucoase).

Are proprietăți sedative, expectorante și astringente. Frunzele, florile și rădăcina plantei sunt folosite în diferite boli inflamatorii, în diaree, astm, tuse și alte afecțiuni ale plămânilor.

Lobelia este o plantă folosită pentru alergii, tuse convulsivă, astm, congestie și bronșită. În trecut era folosită pentru simptomele de sevraj cauzate de renunțarea la tutun.

Atenție, această plantă poate fi toxică în cantități mari. Nu depășiți doza de 20 mg de plantă pe zi. Peste 500 mg pe zi poate fi fatală.

____________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Lumânărica poate interacționa cu medicamentele anti-diabetice, medicamente pentru relaxarea mușchilor și cu litiu.

 

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Annie’s Place, Dr. Christopher’s Glandular Formula: http://www.anniesplacetolearn.com/blog/dr-christophers-glandular-formula

2. Mountain Rose Herbs, Mullein Leaf: https://www.mountainroseherbs.com/products/mullein-leaf/profile

3. Dr. Axe, Mullein: The Medicinal Herb that Fights Infections & Inflammation: https://draxe.com/mullein/

4. Herbwisdom, Lobelia Benefits: http://www.herbwisdom.com/herb-lobelia.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.