ARGILA – lutul înzestrat cu o inteligență naturală care „știe” exact ce trebuie să vindece în corp

Argila poate fi numită pe bună dreptate un pământ tămăduitor. Are efecte reglatoare, reparatoare și curative greu de intuit la prima impresie.

Inginerul chimist Mircea Bocan, cel care a descoperit calitățile terapeutice ale argilei ALGO, spune că aceasta poartă în ea „inteligența naturii”, în sensul că odată ajunsă în corp, acționează direct asupra locului bolnav.

Este de asemenea uimitor faptul că argila nu doar vindecă, ci readuce funcțiile corpului într-o stare naturală de echilibru, astfel încât bolile nu mai recidivează.

Argila poate regla toate glandele endocrine, indiferent dacă acestea sunt într-o stare de hipersau hipo– funcționare.

Domnul Bocan confirmă puterea vindecătoare a argilei prin exemplu personal. La vârsta de numai 13 ani se îmbolnăvise de o boală a oamenilor maturi – insuficiență renală. Câțiva ani mai târziu avea să descopere, prin pronie divină, o carte în care era prezentată argilă ca o metodă de tratarea a unui spectru larg de afecțiuni cronice.

După cum nimic nu este întâmplător în viață, a încercat tratamentul și a reușit să se trateze, fără să apeleze la dializă sau alte terapii alopate.

Credința că argila chiar poate vindeca orice boală i-a fost întărită când soția lui s-a îmbolnăvit de gastrită și enterocolită – două boli cronice despre care medicii i-au zis că nu va scăpa niciodată. S-a făcut bine în cele din urmă tot cu ajutorul argilei, fără ca aceste boli să mai reapară vreodată.

În urma acestor succese, Mircea Bocan a început să recomande și altor persoane această minunată terapie, bucurându-se de multe alte rezultate favorabile.

În anul 2000 argila sa a devenit celebră printr-un articol apărut în presă. A fost apoi analizată și a primit avizul Ministerului Sănătății pentru a fi comercializată ca supliment alimentar.

Domnul inginer mărturisește că această argilă este unică în lume, având o compoziție complexă. Inclusiv americanii și canadienii o iau de la noi. Conține caolinit, gipsit, ilit, moscovit, bicit deferizat, apatit, hematit, zirconium, oxizi de fier.

Efecte curative remarcabile în numeroase boli curente:

• boli digestive
• boli hepatice (hepatite, ciroze)
• insuficiență renală, pietre la rinichi
hipertensiune arterială
diabet de tip 1 și 2
hipertiroidie și hipotiroidie
• noduli hipertiroidieni

Mircea Bocan

Argila reglează metabolismul, elimină metalele grele din corp și reduce efectele secundare ale medicamentelor sintetice.

Argintul pe care îl conține are proprietăți antitoxice și bactericide, iar zincul și seleniul stimulează enzimele anticancerigene.

Unele persoane susțin că argila duce la formarea de pietre. Domnul Bocan ne asigură că acest tratament este 100% natural și sigur.

Nu numai că nu determină apariția calculilor, ci chiar favorizează dizolvarea și eliminarea celor deja prezenți în corp, prin schimb ionic.

Nu a primit nici o reclamație din partea consumatorilor, întrucât acest remediu este totalmente lipsite de efecte secundare. Dimpotrivă, mulți dintre utilizatori i-au mulțumit pentru faptul că tratamentul cu argilă a dus la vindecarea sau ameliorarea bolilor de care sufereau.

Două cazuri celebre, apărut în presă, au adus și mai multă notorietate argilei ALGO. O persoană ajunsă în comă din cauza unei boli crunte – melenă – s-a vindecat complet în câteva săptămâni cu argilă.

Actorul Ion Besoiu, care în anul 2000 fusese nevoit să înceteze activitatea pe scenă din cauza mai multor boli, s-a tămăduit în 3 săptămâni cu argilă. Suferea de ulcer, gastrită, colită, afecțiuni hepatice, insuficiență renală, hipertensiune arterială și probleme de circulație periferică.

Este cu atât mai impresionant cu cât argila acționează favorabil mai ales asupra persoanelor care suferă de mai multe boli.

Spre deosebire de alte remedii naturiste, argila are efecte directe și imediate. Îmbunătățirile se resimt în câteva zile de la administrare.

Poate fi consumată în condiții de siguranță inclusiv de către copii. Familia Bocan și-a tratat copiii cu argilă de la primele boli specifice vârstei, precum diaree.

Deși argila nu poate fi prescrisă ca un „medicament” de către doctori, oamenii de rând o pot procura de la magazinele naturiste pentru a o folosi în scop personal, având siguranța unui produs natural, lipsit de efecte secundare.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mircea Bocan, Această argilă are „inteligența naturii”. Știe unde este nevoie de ea, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 5, 10 august – 10 octombrie 2015, pp. 76-80

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.