Clicky

Amestec de plante CALMANTE eficiente împotriva DURERILOR – rețeta botanistului James Duke

Durerea este singura problemă de care omul încearcă să scade cât mai repede posibil, indiferent de mijloace.

De multe ori, din cauza suferinței, suntem dispuși să folosim tot felul de medicamente scumpe, care au efecte secundare severe.

Plante pentru dureri

Natura ne pune la dispoziție foarte multe plante medicinale și alimentare cu proprietăți calmante, analgezice și antiinflamatoare. Unele din ele sunt chiar mai eficiente decât antiinflamatoarele de sinteză, și nu dau reacții adverse sau dependență.

Un amestec de plante ingenios contra durerilor ni-l propune botanistul James A. Duke în cartea sa „Farmacia Verde”. Acesta a făcut o selecție a celor mai eficiente plante care pot ameliora felurite dureri. Printre ele se numără scoarța de salcie, cuișoarele, ardeiul roșu, ghimbirul și scorțișoara.

Salcia și ardeiul roșu conțin salicilați, substanțe cu efecte calmante similare salicilinului (aspirina de azi). Ardeiul iute mare are un compus cu proprietăți analgezice naturale, numit capsaicină. Acest compus stimulează eliberarea endorfinelor – substanțe din corp care reduc durerea.

Ghimbirul este unul din cele mai bune antiinflamatoare naturale. Puțină lume știe că această mirodenie are o acțiune analgezică puternică.

Un studiu a arătat că 1-4 lingurițe de pudră de ghimbir pe zi au ameliorat durerile cauzate de poliartrită reumatoidă, artroză și fibromialgie.

Ghimbirul poate fi folosit și sub formă de comprese, pentru atenuarea durerilor musculare, durerile articulare, durerile de cap, crampele abdominale. Eficiența acestuia crește dacă se adaugă și ardei iute (sau pudră de cayenne).

Cuișoarele sunt îndeosebi eficiente împotriva durerilor de dinți, iar menta contra durerilor de cap.

___________________________________________________________________________________________________

Ceai calmant pentru dureri

Ingrediente

• scoarță de salcie
• ardei iute
• scorțișoară
• mentă
• ghimbir
• cuișoare

Preparare

Autorul acestei rețete nu ne dă ingredientele pentru fiecare plantă în parte. Recomandă utilizarea lor în proporția care ne place.

Amestecați toate plantele și păstrați-le într-un borcan de sticlă. Puteți face din ele ceai sau comprese, cu aplicare externă pe regiunile dureroase ale corpului.

____________________________________________________________________________________________________

Sursă: James A. Duke, Durerea, Farmacia Verde, pp. 181-183

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *