SILICIUL din COADA-CALULUI fortifică ÎNCHEIETURILE, păstrează TINEREȚEA OASELOR și mobilitatea ARTICULAȚIILOR

Dacă oamenii ar cunoaște forța vindecătoare a acestei plante, ar porni în căutarea ei și ar așeza-o la loc de cinste în dulapul cu medicamente din casă.

Coada-calului este o adevărată minune a naturii. Botaniști din toate timpurile și locurile manifestau o prețuire deosebită pentru această plantă.

Preotul botanist Johann Künzle recomanda persoanelor care au pășit pragul vârstei a treia să includă ceaiul de coada-calului în dieta zilnică.

Ceaiul de coada-calului bun pentru oase

Acest remediu este extrem de valoros pentru organismele șubrezite și vlăguite din cauza muncii sau a bătrâneții. Coada-calului ajută la îndepărtarea durerilor de oase, a nevralgiilor și a durerilor musculare.

Părintele Pahomie de la Mănăstirea Cozia se trata de durerile de genunchi cu leacuri din coada-calului. Cunoștea prea bine secretul ei: conținutul mare de siliciu, un mineral esențial prezent în aproape toate țesuturile corpului, fiind îndeosebi important pentru țesuturile musculare și articulare.

Siliciul la producția de colagen, o proteină a țesutului conjunctiv importantă pentru păstrarea tinereții pielii și a tendoanelor.

Pielea noastră este alcătuită în proporție de 70% din colagen. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul produce din ce în ce mai puțin colagen. Așa se explică de ce pielea începe să se lase și să se rideze, pierzându-și elasticitatea și fermitatea.

Totodată, tendoanele își pierd capacitatea de întindere, apărând astfel dificultăți de mișcare și disconfort la nivelul articulațiilor.

Mai mult decât atât, siliciul din coada-calului, ingerat cu regularitate, susține capacitatea organismului de a rezista la diverse afecțiuni.

Coada-calului conține și alte minerale importante pentru sănătatea oaselor, precum săruri de calciu și magneziu.

Siliciul crește biodisponibilitatea calciului, amplificându-i efectul de construire a oaselor. Accelerează procesul de calcifiere și depozitare în oase. Îmbunătățește calitatea matricei osoase și susține mineralizarea osoasă.

Siliciul este important pentru persoanele vârstnice deoarece previne decalcifierea oaselor, deteriorarea țesutului conjunctiv (colagen) – esențial pentru forța oaselor, precum și boala Alzheimer.

Rata de vindecare a fracturilor crește de 2 ori în prezența acestui mineral, chiar și atunci când nivelul calciului este mic. Studiile științifice au demonstrat că această plantă are o putere extraordinară de sudare a oaselor rupte.

________________________________________________________________________________________________________

Tinctură de coada-calului

Cel mai eficient mod de administrare a plantei este tinctura. Se pun 200 g de coada-calului proaspătă și mărunțită la macerat într-un borcan de sticlă cu 200 ml de alcool alimentar de 60°C.

Se închide ermetic și se lasă 10 zile, apoi se filtrează. Tinctura obținută se păstrează în recipiente închise la culoare, sau în locuri întunecoase.

Se iau câte 50 ml de tinctură pe zi, diluată cu o cantitate egală de apă. Durata unei cure este de 3 săptămâni. Tratamentul se poate relua după o pauză de 3 luni.

Pe lângă ceaiul de coada-calului, se recomandă de asemenea o alimentație bazată în special pe crudități.

Precauții

Oamenii de știință recomandă publicului larg să folosească această plantă doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste. Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase. De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Moldova Ortodoxă, Colagenul din planta de coada‑calului ajută oasele: http://ortodox.md/leacuri-cu-care-monahul-pahomie-a-pacalit-boala-92-de-ani/

2. SAVE INSTITUTE, Silica: The Mineral Your Bones Need That Your Doctor Probably Won’t Tell You About: https://saveourbones.com/silica-the-mineral-your-bones-need-that-your-doctor-probably-wont-tell-you-about/#

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Îmi place să mă documentez în aceste domenii și prin sfaturile pe care le ofer, să ajut oamenii să se vindece de boli, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai frumos și echilibrat.


1 comentariu

  1. Se recoltează din iulie până în septembrie, se taie cam la 6cm de la pământ. Se usucă în locuri umbroase și se consideră că e uscată când tulpina se fărâmițează ușor. Un ceai pe zi e recomandat, mai ales celor peste 40 de ani.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.