MOTIVE serioase să NU luați IBUPROFEN!

Ibuprofenul a câștigat o popularitate extraordinară între antiinflamatoarele de sinteză. Este folosit pe scară largă pentru cele mai comune tipuri de dureri.

Puțini dintre utilizatorii acestui medicament sunt conștienți de efectele secundare și pericolele care se ascund în spatele utilizării sale excesive.

Ibuprofen – Efecte Secundare

Oprirea bruscă a activității inimii (stop cardiac) se află pe primul loc în topul celor mai grave consecințe ale administrării regulate de Ibuprofen.

Un studiu recent, publicat în European Heart Journal, a arătat că antiinflamatoarele nesteroidiene precum Ibuprofen cresc riscul unui stop cardiac cu 31 de procente.

Pentru cei care nu știu, acest eveniment cardiovascular poate fi fatal. Este una din principalele cauze de moarte cardiacă subită în Europa.

Inima se oprește brusc, adică încetează să mai pompeze sânge în corp, iar persoana în cauză devine inconștientă, își pierde capacitatea de a respira normal și nu mai are o circulație sangvină prezentă. În lipsa unor măsuri de urgență are loc decesul subit.

Bolnavii cu cardiopatie ischemică (boala coronariană), insuficiență cardiacă, cardiomiopatie, miocardită, hipertrofie ventriculară stânga și alte boli însoțite de tulburări ale ritmului cardiac, sunt cei mai predispuși la stop cardiac. 

Cercetătorii au analizat 28,947 de pacienți cardiaci din Danemarca. Descoperirile lor se adaugă la multitudinea de dovezi care au arătat o asociere între utilizarea de antiinflamatoare nesteroidiene și un risc cardiovascular crescut, inclusiv în ceea ce privește fibrilația atrială și flutter-ul atrial (aritmie cardiacă).

Aceste rezultate invită la mai multă precauție din partea populației, dar și a medicilor.

________________________________________________________________________________________________________

Din păcate, societatea actuală este marcată de un abuz de antiinflamatoare sintetice. Aceste medicamente sunt periculoase deoarece se găsesc foarte ușor și se eliberează fără prescripție medicală.

Numai în America, 33 de milioane de oameni iau regulat antiinflamatoare nesteroidiene. Atleții le consumă zilnic ca pe niște suplimente alimentare.

În Statele Unite ale Americii, toxicitatea medicamentelor antiinflamatoare reprezintă a 15-a cauză de deces prematur

Circa 16,500 de oameni mor în fiecare an din cauza antiinflamatoarelor nesteroidiene. Utilizarea continuă a acestor medicamente poate duce la ulcer și complicații grave. 

Potrivit unui studiu apărut în Therapeutics and Clinical Risck Management, rata spitalizărilor și a deceselor din cauza hemoragiilor gastrointestinale asociate cu administrarea de antiinflamatoare este la fel de mare astăzi ca în anul 1999.

________________________________________________________________________________________________________

Pe lângă faptul că pot produc evenimente cardiovasculare fatale, antiinflamatoarele de sinteză pot cauza multe alte probleme:

– pot întârzia procesele de vindecare
distrug propriul sistem antiinflamator al organismului
– cauzează probleme intestinale, sângerări
– pot duce la anemie și oboseală
– contribuie la dureri fizice și disfuncții musculare
– reduc capacitatea corpului de a repara stresul articular și osos
– cresc riscul de leziuni renale, în special la persoanele deshidratate
– pot perturba somnul
– au fost asociate cu stresul sistemului imunitar

Medicamentele antiinflamatoare nu sunt o soluție pe termen lung. Trebuie căutată cauza durerilor și apoi abordată o strategie naturală, în care o importanță deosebită o are dieta sănătoasă.

Pe această pagină puteți găsi alternative naturale la Ibuprofen.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Phil Maffetone, 11 Reasons to Avoid Ibuprofen: https://philmaffetone.com/11-reasons-avoid-ibuprofen/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.