3 alimente ANTIINFLAMATOARE pe care le ai deja în casă: USTUROI, GHIMBIR și TURMERIC

Trei din cele mai eficiente medicamente naturale pe care le putem folosi împotriva bolilor se găsesc probabil deja în bucătăriile noastre.

Usturoiul, ghimbirul și turmericul sunt trei condimente renumite pentru proprietățile lor antiinflamatoare, antioxidante și anticancerigene.

Remedii antiinflamatoare

Usturoiul

1-2 căței de usturoi cruzi pe zi ne pot proteja de numeroase boli. Poate fi folosit îndeosebi atunci când în corp este prezentă o infecție bacteriană sau fungică.

Usturoiul are proprietăți anti-inflamatoare, antimicrobiene și anticancerigene. Ajută la subțierea sângelui și la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Totodată, usturoiul curăță sângele de depunerile de grăsimi dăunătoare (colesterol, trigliceride).

Usturoi cu lămâie și miere

O formă simplă de administrare a usturoiului în scop terapeutic este această băutură concentrată:

• 1 cățel de usturoi
• 100 ml de apă
• ½ lămâie
• 1 linguriță de miere

Zdrobiți usturoiul și puneți-l în pahar. Adăugați apa și sucul proaspăt stors de la lămâie. îndulciți cu miere de albine, după gust. Amestecați bine și serviți preparatul imediat.

Usturoiul previne și ajută la tratarea bolilor cardiovasculare, infecțioase și cancerigene. Studiile au arătat că reduce riscul de cancer colorectal la persoanele cu boala inflamatorie intestinală.

_____________________________________________________________________________________________________

Ghimbirul

Un număr foarte mare de studii demonstrează efectele antiinflamatoare puternice ale ghimbirului. Acesta s-a dovedit eficient împotriva durerilor musculare, stomacale, articulare și menstruale.

Deși este un condiment și are un gust picant, ghimbirul are efecte din cele mai bune asupra tractului gastrointestinal.

Ajută la calmarea și reducerea iritației și a inflamației stomacului. Ceaiul de ghimbir este de asemenea util în stări de greață, vomă sau rău de mișcare, de mare sau de înălțimeSe beau până la 3 căni de ceai pe zi, sau se poate administra sub formă de capsule. 

_____________________________________________________________________________________________________

Turmericul

Rudă apropiată cu ghimbirul, turmericul împărtășește proprietăți similare. Este unul din cele mai intens studiate super-alimente din lume, fiind considerat pe bună dreptate un panaceu.

Turmericul este util în zeci de boli ușoare sau grave, inclusiv în boli autoimune, canceroase și degenerative.

Eficiența sa crește dacă este administrat în combinație cu ghimbir. Dr. Black folosește la clinica sa o „tinctură antiinflamatoare” eficientă în orice boală inflamatorie, de la artrită la colita ulcerativă și până la boala inflamatorie idiopatică intestinală (cu cauze necunoscute).

Pentru prepararea tincturii, se folosesc cantități egale de turmericul și ghimbir. Se administrează câte 2 pipete pline, de 3-4 ori pe zi. Nu depășiți această doză deoarece pot să apară deranjamente stomacale.

La magazinele naturiste se pot găsi și capsule cu turmeric și ghimbir. Le puteți cumpăra separat și lua împreună. Ghimbirul ajută la absorbția turmericului, reduce iritația gastrointestinală și potențează efectul antiinflamator.

Turmericul și ghimbirul pot fi folosite și extern, sub formă de comprese au alifie. Încercați această rețetă.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dede Cummings, Alyssa Holmes, Barbara Fahs, Additional Herbal Remedies, The Medicinal Gardening Handbook: A Complete Guide to Growing, Harvesting, and Using Healing Herbs – May 20, 2014, pp. 121-122

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.