MIERE + SEMINȚE de NEGRILICĂ – combinația care ajută la eradicarea infecțiilor cu HELICOBACTER PYLORI în proporție de 57%

Incidența crescută a infecțiilor cu Helicobacter pylori i-a determinat pe cercetători să caute soluții naturale pentru eradicarea acestei bacterii, în contextul în care antibioticele nu își mai fac efectul.

Potrivit Greenmedinfo, natura ne pune la dispoziție câteva remedii eficiente, precum germenii de broccoli, probioticele și semințele de negrilică.

Semințe de Negrilică și Miere

Ratele infecțiilor cu H. pylori rezistente la antibiotice sunt alarmante, conform statisticilor realizate pe populația iraniană: 14-45% pentru claritromicină, 40-65% pentru metronidazol și 2-37% pentru amoxicilină.

Un studiu recent, publicat în International Journal of Antimicrobial Agents, a arătat că o combinație între semințele de negrilică (Nigella sativa) și mierea de albine ar putea soluționa 1 din 2 cazuri de infecție cu H. pylori.

Studiul se numește chiar așa: „Combination of Nigella sativa and Honey in Eradication of Gastric Helicobacter pylori Infection” și a fost realizat de cercetătorii din cadrul mai multor departamente din cadrul Universității de Științe Medicale din Iran.

Au fost implicați 19 pacienți diagnosticați cu Helicobacter pylori, fără un istoric de ulcer peptic, cancer gastric sau sângerări gastrointestinale.

Aceștia au primit câte 1 linguriță de Dosin, de 3 ori pe zi după mese, timp de 2 săptămâni. Dosin este un preparat cu un conținut de 6 g de semințe măcinate de Nigella sativa și 12 g de miere.

Testul pentru depistarea bacteriei a ieșit negativ la 57% din pacienți (8 din 14). Totodată, preparatul pe bază de semințe de negrilică și miere a redus semnificativ simptomele de dispepsie de la 5.5 la 1.

Dosin a fost tolerat foarte bine. Un singur pacient a avut diaree ușoară. Nu au fost raportate alte efecte secundare severe.

Aceste rezultate sunt foarte promițătoare, dat fiind faptul că antibioticele tipice utilizate împotriva acestei bacterii se dovedesc a fi tot mai slabe și ineficiente.

Un al doilea studiu a comparat eficiența combinației folosite mai sus cu eficiența a 4 substanțe incluse în medicamentele anti-Helicobacter pylori: Omeprazol, Calritromicină, Amoxacilină și BismutPacienții au luat câte 2 pastile pe zi, timp de 2 săptămâni. Acestea au redus infecția doar în 49% din cazuri.

Deși preparatul din miere și negrilică nu a eradicat infecția în proporție de 100%, totuși el exercită efecte paliative la persoanele cu  dispepsie non-ulcerală, adică produce o ameliorare a simptomelor gastrointestinale.

Semințele de negrilică sunt folosite în sistemele de medicină orientală pentru întărirea imunității, îmbunătățirea dispoziției, tratarea problemelor gastrice, respiratorii (astm, bronșită), hepatice, renale, cardiace și inflamatoare (reumatism). Se găsesc la magazinele naturiste.

Cel mai important compus biochimic din această plantă se numește timoquinon. Negrilica conține de asemenea a-hederină, alcaloizi, flavonoizi și acizi grași.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Hashem-Dabaghian F,, Agah S., Taghavi-Shirazi M., Ghobadi A., Combination of Nigella sativa and Honey in Eradication of Gastric Helicobacter pylori Infection, Iran Red Crescent Med J. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28191328

2. Green Med Info, Honey and Black Seed Combo Cures 57% of H. Pylori Patients: http://www.greenmedinfo.com/blog/honey-and-black-seed-combo-cures-57-h-pylori-patients

3. Mercola, What Is This Tiny Black Seed and What Is It Good For? http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/01/25/black-cumin-seed-benefits.aspx

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.