MIEREA conține un compus care reduce PLACA ARTERIALĂ cu 30% și previne ATACUL de CORD

Beneficiile extraordinare pe care mierea le are asupra sănătății noastre se datorează conținutului bogat în nutrienți. Mierea conține îndeosebi compuși fenolici, care acționează ca niște antioxidanți naturali.

O serie de polifenoli din miere au efecte promițătoare în tratamentul bolilor cardiovasculare: quercetină, acid cafeic, acacetină, kaempferol și galagină.

Studiile epidemiologice au asociat aportul regulat de compuși fenolici cu un risc mai mic de boli cardiace. Acești compuși au efecte cardioprotectoare îndeosebi în bolile coronariene, datorită proprietăților antitrombotice, anti-ischemice și vasorelaxante. Flavonoidele îmbunătățesc vasodilatația, previn cheagurile de sânge și oxidarea colesterolului LDL

Un studiu recent a arătat că mierea ar putea preveni atacul de cord datorită unui compus care combate sclerozarea arterelor.

Cercetătorii de la Universitatea Washington au descoperit că aceasta conține un tip de zahăr natural, numit trehaloză, care reduce prezența plăcii arteriale cu 30 de procente. 

Trehaloza activează o proteină care stimulează celulele imune să elimine depozitele de placă din pereții arteriali.

Deși nu pare o boală periculoasă la prima vedere, ateroscleroza poate pune viața în pericol. Depunerile de placă pot afecta sever arterele, cauzând rigidizarea (întărirea) și îngustarea vaselor de sânge.

Constricția arterelor poate duce la creșterea tensiunii arteriale, boli cardiace, arteriale periferice și angină.

Aceste depozite pot duce inclusiv la înfundarea sau chiar ruperea arterelor, și în consecință la formarea cheagurilor de sânge care pot crește riscul unui accident vascular cerebral, atac de cord sau cangrenă.

Autorul acestui studiu, dr. Babak Razani, supune că în ateroscleroză, macrofagele încearcă să repare daunele de la nivelul arterelor curățind regiunea afectată, însă nu reușesc din cauza naturii inflamatorii a plăcilor. Trehaloza stimulează acest proces reparator.

În studiul de față, cercetătorii au testat acest compus pe șoareci cu risc de ateroscleroză. Animalele au fost împărțite în mai multe grupuri: un grup a primit injecții cu trehaloză, un alt grup a primit trehaloză oral, iar alte două grupuri au fost injectate cu alte tipuri de zaharuri.

La șoarecii injectați cu trehaloză, plăcile arteriale au scăzut cu 10 mm, comparativ cu cei care au primit alt tratament. Acest compus se găsește și în alte alimente, precum ciuperci, homari și creveți.

____________________________________________________________________________________________________

Sursă:

1. Natural News, HONEY found to reduce arterial plaque by an astonishing 30%. Could it prevent heart attacks? http://www.naturalnews.com/2017-06-15-honey-found-to-reduce-arterial-plaque-by-an-astonishing-30-could-it-prevent-heart-attacks.html

2. M I Khalil and S A Sulaiman, The Potential Role of Honey and its Polyphenols in Preventing Heart Diseases: A Review, Afr J Traditional Complementary Alternative Medicine, 2010: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3005390/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. De unde miere?să fim serioși! in tot timpul si pe toate florile a plouat interminanil,se falsifică mierea !

  2. Mulțumim , Sănătate vă dorim ,

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.