Uleiul de MENTĂ stimulează creșterea și îndesirea PĂRULUI (studiu)

Natura ne pune la dispoziție numeroase plante care pot fi utile în problemele părului. Din păcate, foarte puține au fost supuse evaluării științifice. Menta este una din ele.

Cei mai mulți dintre noi utilizăm menta sub formă de ceai, pentru tratarea afecțiunilor gastrice sau ca plantă aromată în diverse preparate culinare.

Utilizările ei în cosmetică sunt însă și mai interesante. Asemenea rozmarinului, menta stimulează creșterea părului datorită faptului că mărește circulația sângelui la nivelul scalpului.

Cercetătorii coreeni au publicat rezultatele unui studiu realizat în anul 2014, în care au testat efectele uleiului esențial de mentă asupra creșterii părului la șoareci.

Animalele au fost împărțite în mod aleatoriu în 4 grupuri, fiecare primind un tratament diferit, sub formă de aplicații pe porțiunile rase de piele: ulei de jojoba, 3% Minoxidil, 3% ulei de mentă, respectiv ser fiziologic.

Soluțiile au fost aplicate o dată pe zi, 6 zile pe săptămână, timp de 4 săptămâni. După 1 lună de tratament, măsurătorile au arătat că uleiul de mentă a produs cele mai vizibile efecte în ceea ce privește creșterea părului.

Acesta a crescut semnificativ grosimea firului de păr, numărul de foliculi și adâncimea lor. La grupul tratat cu ulei esențial de mentă, creșterea părului a fost de 92%, comparativ cu doar 55% în cazul grupului tratat cu Minoxidil.

Uleiul esențial de mentă a stimulat îndesirea părului la 2 săptămâni de tratament, comparativ cu Minoxidil, a cărui efecte s-au văzut la 4 săptămâni.

Uleiul esențial de mentă se poate procura de la magazinele naturiste. Se pot adăuga câteva picături (4-6) în șamponul obișnuit sau în balsam. Masați scalpul și părul și lăsați să acționeze câteva minute.

____________________________

Surse bibliografice:

1. Ji Young Oh, Min Ah Park and Young Chul Kim, Peppermint Oil Promotes Hair Growth without Toxic Signs, Toxicology Research, Volume 30, Issue 4 Dec. 2014, pp. 297–304: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4289931/

2. Healthy and Natural World, How to Use Peppermint Essential Oil for Hair Growth: http://www.healthyandnaturalworld.com/peppermint-essential-oil-for-hair-growth/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.