Leac din MENTĂ pentru Helicobacter pylori și afecțiuni ale colonului

Incidența infecțiilor cu Helicobacter pylori a crescut foarte mult în ultimele decenii. Statisticile spun că aproape două treimi din populația lumii este infectată cu această bacterie.

Helicobacter pylori este o bacterie spiralată care se găsește în mucoasa gastrică. Printr-o înmulțire anormală, poate cauza ulcer peptic. Această bacterie slăbește căptușeala protectoare a stomacului și a duodenului și mărește sensibilitatea la iritații și infecții. 

Cele mai predispuse persoanele sunt cele care beau alcool, fumează sau suferă de boli cardiovasculare.

Vezi și Cele mai bune CEAIURI pentru infecția cu Helicobacter pylori 

Tratament naturist Helicobacter pylori

Rețeta este foarte simplă:

Frunzele de mentă se spală, se toacă mărunt pe un fund de lemn și apoi cu ele se umple pe jumătate un borcan de sticlă sau o sticlă cu gura mai largă.

Se toarnă peste plante alcool natural de 40 de grade, se închide ermetic și se lasă 5 zile la macerat într-un loc însorit. Recipientul se agită în fiecare zi, dimineața și seara.

După cele 5 zile, tinctura se strecoară și se păstrează în sticluțe brune (închise la culoare), astupate cu dop de plută.

Mod de administrare

Cu această tinctură se face o cură de 20 de zile, administrându-se câte un păhărel mic de 50 ml pe zi, dimineața, cu 15 minute înainte de masă. Efectele benefice apar din prima săptămână de tratament.

___________________________________________________________________________________________________

Acest leac mănăstiresc împotriva infecțiilor stomacale și a afecțiunilor colonului pe care vi-l prezentăm este întărit de rezultatele unui studiu realizat în anul 2001 de cercetătorii japonezi.

Aceștia au demonstrat că uleiul esențial de mentă împiedică înmulțirea mai multor tipuri de bacterii: tulpinile de Helicobacter pylori, Salmonella enteritidis, Escherichia coli, Stafilococul rezistent la meticilină și stafilococul sensibil la meticilină.

Autorii acestui studiu au concluzionat că uleiul esențial de mentă și compușii acestuia pot fi utilizați ca agenți antibacterieni potențiali pentru inhibarea creșterii patogenilor sensibili sau rezistenți la antibiotice.

___________________________________________________________________________________________________

Dr. Andrew Weil recomandă consumul frecvent de ceai de mentă și mușețel pentru ulcerul peptic. Ambele plante calmează mucoasa tractului digestiv.

Atenție, menta este contraindicată persoanelor care suferă de boala de reflux gastroesofagian, deoarece poate înrăutăți simptomele.

Cercetătorii bulgari de la Universitatea de Medicină din Sofia au testat mai multe ceaiuri (inclusiv cel de mentă) împotriva coloniilor de Helicobacter pylori și au descoperit că ceaiul verde, sunătoarea și Rooibos au cel mai mare efect inhibant.

Ghimbirul, turmericul, scorțișoara, cimbrul, feniculul, gențiana, rădăcina de păpădie, anghinarea și nalba sunt alte plante care pot fi folosite împotriva infecțiilor cu Helicobacter pylori.

___________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Smart Publications, Eradicate H. pylori Infection and Protect Yourself from Ulcers Naturally! http://www.smart-publications.com/articles/eradicate-h-pylori-infection-and-protect-yourself-from-ulcers

2. Imai H, Osawa K, Yasuda H, Hamashima H, Arai T, Sasatsu M., Inhibition by the essential oils of peppermint and spearmint of the growth of pathogenic bacteria, Microbios. 2001: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11549238

3. Mariana Borloveanu, PUTEREA UNEI PLANTE – Menta, Leacuri & Rețete Mănăstirești, nr. 1 octombrie/decembrie 2014: http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-1-octombrie-decembrie-2014/puterea-unei-plante-menta/

4. WEIL, Peptic Ulcer Disease: https://www.drweil.com/health-wellness/body-mind-spirit/gastrointestinal/peptic-ulcer-disease/

5. CASE ADAMS, NATUROPATH, Natural Herbs Reduce Gut Infective H. pylori Populations: https://www.realnatural.org/natural-herbs-reduce-gut-infective-h-pylori-populations/

6. Ask a Naturopath, Do you have any ideas on how to reduce Helicobacter pylori? http://www.askanaturopath.com/faqs/helicobacter-pylori/p/316

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.