Leac din ROSTOPASCĂ și MIERE pentru celulele afectate ale FICATULUI (rețeta fitoterapeutului Constantin Milică)

Rostopasca (Chelidonium majus) este o plantă de leac deosebit de puternică. Civilizațiile trecute cunoșteau forța ei tămăduitoare și o foloseau în scop medicinal, îndeosebi pentru tratarea suferințelor ficatului și a bilei.

Apare menționată în scrierile botanistului grec Teofrastus, fondatorul științei botanice, care a trăit în secolul 4 î.Hr. Acesta o recomanda în constipație, boli hepatice (icter) și biliare (calculi).

Rostopască Miere

Astăzi este inclusă în numeroase formule de ceai pentru afecțiunile ficatului, în combinație cu păpădie, sunătoare, sulfină, cimbru, coada-șoricelului, cicoare și alte plante cu efecte hepatoprotectoareRostopasca este în prezent este studiată ca agent anticancerigen.

_____________________________________________________________________________________________________

Leac din rostopască și miere pentru ficat

Terapeuta Maria Treben spune că rostopasca poate fi folosită cu încredere în bolile hepatice cronice, în formă homeopatică. Curăță sângele și ficatul, și ajută inclusiv în afecțiunile bilei și rinichilor.

Profesorul Constantin Milică, specialist în fitoterapie, coordonatorul Centrului AROMA din Iași, ne oferă un remediu simplu pentru tratarea celulelor afectate ale ficatului, care se poate folosi ca adjuvant în hepatite.

Ingrediente

• 5 g de rostopască uscată (părțile aeriene)
• 200 g de miere de salcâm
• 1 litru de apă clocotită

Preparare

Plantele se mărunțesc între degete și se pun într-un bol. Se toarnă peste ele apa clocotită și se acoperă vasul. Se lasă la infuzat peste noapte (timp de 12 ore), apoi se filtrează. În ceaiul rezultat se adaugă mierea, și se amestecă până la omogenizare.

Mod de administrare

Din siropul obținut se ia câte 1 lingură la fiecare oră, 10 ore pe zi. Ideal ar fi să se folosească planta proaspătă, deoarece prin uscare își pierde din proprietățile terapeutice. Se culege în perioada înfloririi.

_____________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Rostopasca nu trebuie oferită copiilor. Poate devenit periculoasă dacă este administrată în doze mari.

Pentru mai multă siguranță, cumpărați preparate gata făcute din rostopască de la magazinele naturiste.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Medicinal Herb Info, Celandine: http://medicinalherbinfo.org/herbs/Celandine.html

2. Maria Treben, Rostopasca (Chelidonium majus), Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea Ciuc, 2007, p. 53

3. Prof. Dr. Constantin Milică, Tratamentul Naturist Al Hepatitei: https://farmaciaverde.wordpress.com/2008/03/20/tratamentul-naturist-al-hepatitei/

4. Henriettes Herb, Great Celandine: http://www.henriettes-herb.com/eclectic/hill/great-celandine.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Stiu ca rostopasca poate fi daunatoare folosita in cantitati mai mari. Eu am in gradina dar ma feresc sa o folosesc din aceasta cauza. Cata planta se folosesta la acest sirop?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.