Leac de casă pentru CATARACTĂ

Această rețetă este recomandată persoanelor cu cataractă, inclusiv inoperabilă, cauzată de un nivel crescut al tensiunii arteriale sau al glicemiei. Are 2 ingrediente de bază: rădăcină de valeriană și semințe de mărar.

Valeriana conține peste 120 de compuși chimici, însă în ciuda complexității sale, nu are efecte secundare negative dacă este folosită în doze moderate.

Este cunoscută îndeosebi ca un ajutor de preț pentru cei care suferă de insomnie pe fond nervos. Studiile au confirmat efectele sale sedative și capacitatea de a ajuta la relaxarea sistemului nervos și a musculaturii netede.

Are proprietăți antispasmodice (crampe abdominale cauzate de nervozitate și crampe uterine), este utilă în migrene, dureri reumatice, stres emoțional și epuizare.

______________________________________________________________________________________________________

Tratament naturist pentru cataractă

Ingrediente

• 200 g de semințe de mărar
• 50 g de valeriană (rădăcină) uscată
• 500 g de miere de albine
• 2 litri de apă

Preparare

Rădăcina de valeriană se poate procura din piață, de la țărani, sau de la magazinele naturiste. Ideal ar fi să o recoltăm noi înșine, direct din natură, și să o uscăm.

Rădăcinile se cântăresc, apoi se macină prin râșnița de cafea sau se toacă mărunt. Se pun într-un borcan de sticlă cu o capacitate de 3 litri. Se adaugă semințele de mărar și mierea de albine și se amestecă.

Peste aceste ingrediente se toarnă apa și se amestecă bine, până la omogenizare. Recipientul se închide ermetic ș se lasă 24 de ore, pentru ca plantele să se macereze.

Se filtrează printr-o pânză de tifon curat și se păstrează în sticle brune (de culoare închisă). Preparatul trebuie ținut în frigider.

Se consumă câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Această rețetă se găsește și în cartea profesorului Constantin Milică de la Universitatea de Agronomie din Iași.

______________________________________________________________________________________________________

Semințele de mărar pot fi folosite și pentru tratarea ochilor iritați, sub formă de inhalație. Se pun 30 g de semințe la fiert cu 1 litru de apă. Se lasă 5 minute să clocotească, apoi se ia vasul de pe foc. După ce s-a răcorit puțin, se începe inhalația, care se realizează cu ochii deschiși.

Remediile naturiste nu trebuie să înlocuiască tratamentul prescris de medic, ci vor fi folosite doar ca adjuvant. 

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Prof. Elena Păușescu, Prof. Consuela Păușescu, Prof. Adriana Nicolae Păușescu, Cataractă, Vederea, Boli ale Organismului – Tratamente și Rețete Naturiste, Editura Nova Didact, Râmnicu-Vâlcea, 2013, p. 14

2. Herbwisdom, Valerian – Valeriana officinalis: http://www.herbwisdom.com/herb-valerian.html

3. My Natural Treatment, HOME REMEDY FOR IRRITATED EYES: http://www.mynaturaltreatment.com/home-remedy-irritated-eyes/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.