Frunzele de NUC reglează și stabilizează nivelul COLESTEROLULUI și GLICEMIEI

Nu doar fructele, ci și frunzele nucului au proprietăți curative pe care le putem exploata în favoarea sănătății noastre. Numeroși botaniști și autori recomandă frunzele de nuc ca leac pentru diverse afecțiuni.

Acestea se culeg la sfârșitul lunii august, când sunt desăvârșit maturate. În scop terapeutic, se pot folosi sub formă de ceai sau pulbere.

Frunze de Nuc – Utilizări Terapeutice

Pulberea fină de frunze de nuc este utilă în stabilizarea nivelului de colesterol și zahăr din sângeSe rup frunze de nuc sănătoase și se spală cu apă rece. Se storc ușor și se lasă la uscat, înșirându-se într-un singur strat. Procesul de uscare durează mai mult, circa 20 de zile.

Cum se obține pulberea de nuc

După ce au devenit casante, frunzele se macină fin cu ajutorul râșniței electrice de cafea. Pulberea obținută se depozitează într-un borcănel de sticlă cu capac, la loc răcoros. Se poate folosi în decursul a 10 zile, după care își pierde proprietățile. Se va măcina o nouă cantitate.

Moduri de administrare

Se ia câte 1 linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 1 lună de zile. Pentru a repeta tratamentul, se va face o pauză mai mare, de câteva luni.

Acest remediu ajută nu doar la scăderea colesterolului și a glicemiei, ci și la păstrarea acestora în limite normale cel puțin 3 luni după tratament.

_____________________________________________________________________________________________________

Terapeuta Maria Treben recomandă ceaiul de frunze de nuc pentru depurație. Acestea curăță foarte bine sângele. Se folosește 1 linguriță de frunze mărunțite la 1 cană cu apă fierbinte. Se opăresc 30 de secunde, apoi se strecoară. Se bea 1 cană pe zi, cu înghițituri mici.

Ceaiul de nuc este un leac bun și pentru tratarea constipației. Se prepară și se administrează în același mod descris mai sus.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mariana Borloveanu, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Consumatorii de nuci nu fac accidente vasculare: http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-13decembrie-2016-februarie-2017/consumatorii-de-nuci-nu-fac-accidente-vasculare/

2. Maria Treben, Depurația (Curățarea Sângelui), Plante Medicinale din Grădina Domnului, Editura Hunga Libri, Miercurea-Ciuc, 2008, p. 64

3. Maria Treben, Constipație, Plante Medicinale din Grădina Domnului, Editura Hunga Libri, Miercurea-Ciuc, 2008, p. 59

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.