Maria Treben: „Când sunt istovită, iau o frunză de ROSTOPASCĂ și îi aplic zeama către coada ochilor…”

Rostopasca este o plantă medicinală foarte puternică, adesea blamată sub motivul că este otrăvitoare.

Botaniștii epocii antice o considerau o buruiană sfântă și o foloseau îndeosebi pentru bolile ficatului, a bilei și a fierii, și a afecțiunilor oculare.

Rostopască

Paracelsus spunea că „laptele” portocaliu care curge din tulpina acestei plante seamănă cu secreția biliară.

Botanistul și farmacologul grec Dioscoride folosea rostopasca pentru vindecarea ochilor afectați de conjunctivită sau cataractă. Terapeuta austriacă Maria Treben recomanda seva de rostopască pentru tratarea bolilor oculare.

Mărturisește în una din cărțile sale că ea însăși o folosea adesea pentru înlăturarea oboselii ochilor:

Maria Treben

„Eu însumi îi resimt efectul binefăcător când trebuie adesea să stau până noaptea târziu să rezolv corespondența. Chiar când sunt istovită, iau o frunză de rostopască din grădină și îi aplic zeama către coada ochilor.

Am de fiecare dată senzația deosebit de agreabilă că mi s-ar fi tras un văl din fața ochilor.”

Autoarea spune că seva care curge din tulpina de rostopască ajută inclusiv la dispariția cataractei și a petelor pe cornee. Este utilă și în cazuri de sângerare a retinei sau dezlipire de retină.

_______________________________________________________________________________________________________

Mod de utilizare

Se rupe o frunză de rostopască cu tot cu tijă și se spală bine. Tulpina se zdrobește între degetul mare și degetul arătător (umezite înainte) pentru a permite sucului intern să se scurgă.

Se ține ochii închiși, și cu degetul arătător uns de această sevă, se aplică pe pleoape, înspre coada ochilor. Sucul nu se pune direct în ochi, însă el acționează benefic asupra lor.

Acest remediu simplu poate fi util pentru persoanele cu vederea slabă, dar și pentru cei cu ochi sănătoși, dar obosiți din cauza suprasolicitării.

Terapeuta Maria Treben relatează în cartea ei cazul unei femei care avea de 7 ani un abces roșu mare pe pleoapa inferioară, care se dovedise a fi cancer de piele. I-a recomandat să tamponeze locul afectat de 5-6 ori pe zi cu seva portocalie a plantei. În urma acestui tratament, abcesul a dispărut.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Maria Treben, Rostoposca, Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hunga Libri, Miercurea-Ciuc, 2007, p. 53

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]