FRUNZELE de ZMEUR tonifică UTERUL și hrănesc ORGANISMUL (foarte bogate în FIER, CALCIU și MAGNEZIU)

Frunzele zmeurului sunt cunoscute în medicina populară ca plante de leac pentru femei. Acestea reduc crampele menstruale dureroase, întăresc uterul, îmbunătățesc digestia și sănătatea inimii.

Deși rezultatele studiilor sunt mixte și neconcludente, există numeroase dovezi anecdotice care susțin eficacitatea acestei plante pentru sănătatea femeilor.

Frunze de Zmeur

Nu doar fructele, ci și frunzele zmeurului ne oferă cantități importante de nutrienți. Acestea sunt bogate în carotenoide, acid citric, taninuri, vitamina A, vitamina E și vitamine din complexul B.

Conțin doze mari de minerale și oligoelemente pe care organismul le asimilează foarte ușor:

• 446 mg de potasiu
• 408 mg de calciu
• 106 mg de magneziu
• 3.3 mg de fier
• 4 mg de mangan
seleniu, fosfor

Frunzele de zmeură ajută la prevenirea hemoragiilor și oprirea menstruației excesivePotrivit botanistei Rosemary Gladstar, conținutul bogat în fier din frunzele de zmeură este benefic pentru persoanele care suferă de anemie (îndeosebi din cauza pierderea unei cantități mari de sânge). Se pot asocia cu urzici pentru a obține un ceai energizant și tonic.

Frunzele de zmeură conțin fragrină, un alcaloid care ajută la tonifierea mușchilor din regiunea pelviană, inclusiv a uterului. Datorită acestor proprietăți, frunzele zmeurului pot preveni pierderea sarcinii din cauza slăbiciunii uterine. Sunt utile îndeosebi femeilor care au pierdut de mai multe ori sarcina.

Un studiu recent a arătat că 63% din moașele din SUA folosesc această plantă pentru a stimula nașterea sau pentru a pregăti uterul să reziste la durerile travaliului.

Susun S. Weed, autoarea cărții „Wise Women Herbal For The Childbearing Year”, spune că frunzele de zmeur ajută uterul să se relaxeze și să funcționeze fără tensiune.

Potrivit unui studiu publicat în anul 1999 în The Australian College of Midwives Incorporated Journal, frunzele de zmeur au scurtat durata travaliului, fără efecte secundare. Totodată, femeile care au primit frunze de zmeur au avut o probabilitate mai mică de a necesita o intervenție chirurgicală artificială sub formă de forceps, cezariană, sau naștere în vid.

Frunzele de zmeur grăbesc vindecarea uterului și ajută la recuperarea femeilor care au fost operate de fibrom uterin, chisturi ovariene, au avut prolaps uterin sau au avut parte de cezariană.

Și femeile care vor să-și mărească șansele de a rămâne însărcinate pot folosi această plantă, timp de 3 luni înainte de tentativa de concepere.

Frunzele de zmeur reduc răul de dimineață și greața și previn voma. Totodată, acestea răcoresc corpul afectat de febră.

____________________________________________________________________________________________________

Mod de administrare

Se administrează sub formă de infuzie, câte 1-3 căni pe zi. Începeți cu 1 cană de ceai pe zi. În cursul a câteva săptămâni se poate crește doza la 3 căni pe zi.

Se folosesc 2-3 lingurițe de frunze de zmeur uscate sau 2-3 linguri de frunze proaspete la 1 cană de apă, infuzate timp de 10 minute.

La magazinele naturiste se poate găsi și tinctură de frunze de zmeur sau tablete. Se vor respecta dozele indicate pe produs.

____________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Preparatele pe bază de frunze de zmeur trebuie evitate în primul trimestru de sarcină. Se poate bea cu 3 luni înainte de concepere și din nou în al 2-lea trimestru, odată ce sarcina s-a stabilizat.

Unii autori spun că frunzele de zmeur afectează mușchii uterului și contracțiile, motiv pentru care nu trebuie utilizate pe perioada sarcinii decât sub supravegherea atentă a unui medic sau a unei moașe experimentate.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. LIVE STRONG, Raspberry Leaf & Hormones: http://www.livestrong.com/article/536415-raspberry-leaf-hormones/

2. The Herbal Academy, 3 RASPBERRY LEAF BENEFITS FOR WOMEN: https://theherbalacademy.com/3-raspberry-leaf-benefits-for-women/

3. Natural Fertility Info, Fertility Herbal Tonic: Red Raspberry Leaf: http://natural-fertility-info.com/red-raspberry-leaf.html

4. Everyday Roots, Red Raspberry Leaf Tea for Women’s Health: http://everydayroots.com/red-raspberry-leaf-tea

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.