ULEIUL de CĂTINĂ ajută la REGENERAREA întregului organism

Uleiul de cătină este un produs miraculos pentru sănătate. Cătina poate fi considerată pe bună dreptate un complex natural de vitamine. Fructele sale conțin peste 190 de nutrienți și fitonutrienți.

Cantitatea de vitamina C din boabele de cătină este de 12 ori mai mare decât cea regăsită în portocale. Conțin de 3 ori mai multă vitamina A decât morcovii și la fel de multă vitamina E ca și germenii de grâu.

Ulei de Cătină

Cătina este o sursă foarte bună de acizi grași esențiali. Omega-3, Omega-6, Omega-7 (o sursă rară) și Omega-9. Acești compuși semnalizează corpul să nu mai depoziteze grăsimea și susțin buna funcționare a creierului, contribuind la prevenirea demenței și a bolii Alzheimer.

Atât fructele, cât și uleiul este bogat în carotenoide, tocotrienoli și tocoferoli, fenoli, terpeni și glucozide, fitosteroli, cupru, fier, seleniu și mangan.

Dr. Mercola citează proprietățile antioxidante puternice ale uleiului de cătină. Este antiinflamator, antiviral și tonic. Biochimistul Eugen Giurgiu susține că acesta ajută la regenerarea întregului organism.

_______________________________________________________________________________________________________

Uleiul de cătină este una din cele mai bune surse de acizi grași polinesaturați, care fac parte din structura membranelor mucoase. Din acest motiv, uleiul de cătină este atât de benefic pentru sănătatea pielii.

Poate fi consumat intern sau aplicat pe piele. Susține hidratarea, elasticitatea, cicatrizarea și regenerarea celulelor pielii. Ajută la tratarea și prevenirea acneei, a cuperozei (rozacee).

_______________________________________________________________________________________________________

Acest remediu promovează vindecarea ulcerului și a refluxului gastroesofagian. Datorită faptului că uleiul calmează țesuturile mucoase tractului digestiv, poate ajuta la tratarea ulcerelor gastrice și a altor afecțiuni înrudite, precum dispepsie, constipație sau stomac deranjat.

Un studiu pe animale a arătat că uleiul de cătină are efecte hepatoprotectoare. Acesta reduce concentrația de aflatoxine din ficat și efectele adverse ale acestora.

Un alt studiu clinic, apărut în Journal of Clinical Sciences a arătat că acesta aduce la normal enzimele hepatice și acizii biliari serici.

_______________________________________________________________________________________________________

U studiu a arătat că persoanele cu sindromul ochilor uscați care au luat ulei de cătină timp de 3 luni au raportat o îmbunătățire a simptomelor de arsură și roșeață oculară.

______________________________________________________________________________________________________

Persoanele bolnave de cancer care fac chimioterapie sau radioterapie pot beneficia de pe urma consumului de cătină deoarece aceasta stimulează rezistența organismului și crește imunitatea.

Uleiul de cătină se poate procura de la magazinele naturiste. Biochimistul Eugen Giurgiu recomandă 1 linguriță (30 de picături), de 3 ori pe zi.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mercola, Rejuvenate Your Skin Naturally With Sea Buckthorn Oil: http://articles.mercola.com/herbal-oils/sea-buckthorn-oil.aspx

2. Eugen Giurgiu, Cătină (Tamarix ramosissima), Cancerul – Tratamente Naturiste: https://tratamentenaturiste.wordpress.com/2016/10/31/eugen-giurgiu-tratamente-naturiste/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. E toamna se gaseste catina proaspata direct din copac…la 1kg de catina tritulat se adauga 1kg de miere…se lasa pe 14 zile la macerat in frigider mestecindul in toata ziua..apoi se ea cite o lingura pe stomacul gol…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.