Clicky

ELIXIR din URZICI, SOC și MIERE

Acest sirop se prepară foarte ușor. Trebuie doar să procurați ingredientele necesare: urzici, fructe de soc și un amestec de miere, polen, propolis și lăptișor de matcă – se găsește la borcănel, la magazinele apicole sau naturiste.

Efectele acestui sirop sunt extraordinare. Urzicile și socul au proprietăți imunostimulatoare, antiinflamatoare, antivirale, antireumatice și tonice asupra întregului organism. Poate fi consumat preventiv, pentru întărirea sănătății sau în caz de răceală, gripă, rinită alergică.

Sirop de Urzici, Soc și Miere Rețetă

Fructele socului sunt considerate un vaccin natural împotriva gripei. Acesta s-a dovedit eficient împotriva a zeci de tulpini de virusuri, inclusiv a virusului herpes simplex și HIV

______________________________________________________________________________________________________

Sirop de urzici și soc – rețetă

Ingrediente

• 4 linguri de urzici uscate
• 2 căni de apă clocotită
• 80 g de fructe de soc uscate
• 1 cană de apă rece 340 g de miere cu polen, propolis, lăptișor de matcă (sau miere simplă)

Preparare

Cu o noapte înainte să preparați siropul propriu-zis, puneți urzicile într-un borcan de sticlă și turnați peste ele apa clocotită. Puneți capacul și lăsați plantele la infuzat peste noapte.

A doua zi, strecurați infuzia și aruncați plantele. Puneți fructele de soc într-o cratiță. Adăugați infuzia de urzici și apa rece. Puneți cratița pe foc și fierbeți totul circa jumătate de oră, fără capac.

Luați vasul de pe foc și lăsați lichidul să se răcească. Adăugați mierea și amestecați, apoi turnați siropul obținut în borcane de sticlă sterile, închise ermetic. Păstrați-le la frigider.

Se administrează ca un sirop obișnuit câte 1-4 lingurițe pe zi, ca atare, sau diluat cu apă sau ceai cald.

______________________________________________________________________________________________________

Sugestii:

Puteți folosi urzici proaspete și fructe de soc crude, când sunt în sezon: 12-15 vârfuri înfrunzite de urzici tinere și 200 g de fructe de soc proaspete. Se pasează totul, se strecoară, și după ce s-a răcit se adaugă mierea.

Dacă nu aveți și nu găsiți fructe de soc, puteți folosi tinctură de fructe de soc, sirop de fructe de soc sau ceai – procurate de la magazinele naturiste.

Ideal ar fi să culegeți boabele de soc direct din natură, când sunt negre și coapte bine, și să le uscați sau să le transformați în sirop, vin, dulceață și alte delicatese terapeutice.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Eat Weeds, Elderberry & Nettle Honey Elixir: https://www.eatweeds.co.uk/elderberry-nettle-honey-elixir

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *