Elixir calmant pentru RĂCEALĂ și GRIPĂ (video)

Vă prezentăm un leac de casă extraordinar pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă. Conține mirodenii și plante picante care ajută la desfundarea nasului, eliberarea sinusurilor, calmarea tusei și ușurarea respirației.

Se prepară foarte ușor, și mai mult ca sigur aveți deja toate ingredientele în casă. Ideal ar fi ca încă de la primele simptome de răceală să vă preparați acest mic elixir și să beți cel puțin 1-2 căni pe zi.

Leac Pentru Răceală și Gripă

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și calmante asupra diferitelor tipuri de dureri, inclusiv a celor localizate la nivelul gâtului. Scorțișoara este antiseptică și luptă împotriva microorganismelor dăunătoare.

Oțetul poate fi considerat un elixir în sine. Este bogat în proteine, enzime, potasiu, aminoacizi și bacterii bune (probiotice), care ajută la întărirea imunitățiiAre proprietăți dezinfectante, antibacteriene și antifungice. Scade nivelul de zahăr din sânge, de insulină și de colesterol, combate diabetul, bolile cardiovasculare și obezitatea.

Unele studii pe animale au arătat că oțetul de mere poate distruge celulele canceroase și micșora tumorileCumpărați oțet de la magazinele naturiste, asigurându-vă că produsul este natural, nerafinat.

Ceaiul verde are proprietăți antioxidante, antibacteriene și antivirale. Fitoterapeutul ieșean Constantin Milică scrie în una din cărțile sale că 2-3 căni de ceai verde cald pe zi, cu puțină lămâie, pot ajuta la prevenirea răcelilor.

_________________________________________________________________________________________________________

Elixir calmant pentru răceală și gripă

Ingrediente

• 1 rădăcină de ghimbir de 5 cm
• 2 lămâi
• 3 bețe de scorțișoară
• 1, 4 litri de apă clocotită
• 8 pliculețe de ceai verde
• 60 ml de oțet de mere
• 1 linguriță de miere

Preparare

Tăiați rădăcina de ghimbir și lămâile felii. Puneți apa la fiert. Când începe să clocotească, adăugați pliculețele de ceai, feliile de ghimbir și lămâie și bețele de scorțișoară. Stingeți focul, puneți capacul și lăsați-le la infuzat 20-30 de minute.

Turnați oțetul într-un borcan de sticlă. Scoateți pliculețele de ceai și turnați ceaiul cu tot cu feliile de lămâie și ghimbir peste oțetul din borcan. Puneți capacul și lăsați să se răcorească la temperatura camerei.

Când lichidul este călduț, turnați-vă o cană și adăugați mierea de albine. Amestecați și serviți elixirul.

Vezi rețeta video:

Soothing Elixir For Colds and Flu

Posted by Healthy Food House on 20 Ianuarie 2017

Surse bibliografice:

1. Authority Nutrition, 6 Proven Benefits of Apple Cider Vinegar: https://authoritynutrition.com/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar/

2. Medicină Naturistă, Vol. 1, Constantin Milică

3. Healthy Food House, Soothing Elixir For Colds and Flu: https://www.facebook.com/HealthyFoodHouse/videos/771489169673945/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play