USTUROIUL, GREPFRUTUL și DROJDIA de BERE protejează ARTERELE, scad COLESTEROLUL și previn INFARCTUL

Pentru a ne păstra sănătatea sistemului cardiovascular trebuie să consumăm în fiecare zi legume proaspete.

Îndeosebi roșiile coapte bine sunt benefice, deoarece conțin mult licopen. Acest carotenoid are efecte antioxidante asupra arterelor.

Fitoterapeutul Constantin Milică citează rezultatele unui studiu de 7 ani realizat pe femei la Universitatea Harvard, care au arătat o legătură importantă între consumul de tomate și prevenirea arteritelor, atacului cerebral, infarctului miocardic și a crampelor la nivelul gambelor.

Cura cu ceapă și usturoi

Numeroase studii au arătat că ceapa și usturoiul au efecte extraordinare asupra vaselor de sânge. Acestea dilată arterele, fluidifică sângele, reduc concentrația de colesterol și împiedică formarea cheagurilor de sânge.

3-4 căței de usturoi crud pe zi previn oxidarea colesterolului LDL, reduc riscul unui infarct și împiedică îmbătrânirea țesuturilor. Se pot face cure de câte 6 săptămâni.

Drojdie de bere

Acest supliment alimentar se poate procura de la magazinele naturiste. Se iau 2-3 lingurițe pe zi, în cure de 10-14 zile.

O altă variantă este să se amestece 4 linguri de drojdie de bere cu 500 ml de apă, suc de roșii sau lămâie. Preparatul obținut se împarte în 3 rații egale, care se consumă într-o zi. Se păstrează la frigider.

Grepfrut

Un studiu realizat în Israel, publicat în Jurnalul Agricultural and Food Chemistry, a arătat că grepfrutul roșu scade nivelurile colesterolului total și LDL. Acest fruct conține bioflavonoide și pectină.

Studiul a fost realizat pe persoane cu un nivel crescut de colesterol, care au suferit o intervenție chirurgicală de bypass coronarian cu cel puțin un an înainte de studiu și care nu au luat medicamente pentru colesterol cu cel puțin 30 de zile înainte de experiment.

Grupul care a primit grepfrut a prezentat de asemenea o scădere a concentrației de grăsimi din sânge (trigliceride).

Atenție, deși este atât de eficient în scăderea colesterolului, grepfrutul nu trebuie consumat de persoanele care iau medicamente, nu doar pentru colesterol, ci orice fel de medicamente. Acest fruct, și mai ales sucul, poate provoca interacțiuni grave.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Constantin Milică, Arterita, Regimul alimentar, Medicină Naturistă, Vol. 1, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 92

2. Web MD, Grapefruit May Improve Cholesterol: http://www.webmd.com/cholesterol-management/news/20060210/grapefruit-may-improve-cholesterol

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play