Ceaiul de SALVIE are efecte tonice în debilitatea sistemului nervos și a stomacului

Ceaiul de salvie este un remediu de preț pentru persoanele cu nervii slabi și digestia lentă. Are efecte tonice asupra sistemului nervos și digestiv.

Este utilă în nervozitate, excitabilitate și amețeală. Are efecte fortifiante în oboseală, epuizare nervoasă, sistem imunitar slăbit, probleme de memorie și concentrare.

Ceai de Salvie

Asemenea rozmarinului, salvia îmbunătățește funcțiile creierului, îndeosebi atenția și memoria. În prezent, această plantă este studiată în tratamentul bolii Alzheimer, cu rezultate bune.

Salvia este utilă pentru persoanele care suferă de dureri de cap de origine nervoasă, excitare nervoasă sau febră cu delir, care însoțesc bolile nervoase și afecțiunile cerebrale.

_______________________________________________________________________________________________________

Salvia este o plantă medicinală extraordinară. Are proprietăți antibacteriene, antifungice, antimicrobiene, antiseptice, antivirale, antiinflamatoare, antispasmodice, carminative, calmante, tonice și vermifuge.

În medicina populară, salvie este folosită în febra tifoidă, afecțiuni ale ficatului și rinichilor, hemoragii stomacale și pulmonare, răceli la nivelul capului, dureri în gât, tuse, dureri articulare, letargie, transpirație excesivă.

Comisia E. a Germaniei a aprobat utilizarea internă a ceaiului de salvie în tulburările gastrointestinale și transpirația excesivă, și utilizarea externă (gargară, clătirea gurii) pentru inflamația membranelor mucoase ale gurii și gâtului.

Salvia are proprietăți antiseptice și antibacteriene (împotriva stafilococului auriu, E. coli, Salmonella și Candida), și este deosebit de utilă pentru infecțiile intestinale, ale gâtului și gingiilor, ulcerații bucale și abcese dentare.

Femeile aflate în perioada de menopauză vor simți negreșit efectele binefăcătoare ale consumului de ceai de salvie. Această plantă reduce bufeurile și transpirația nocturnă, datorită efectelor sale estrogenice.

Iată pe scurt indicațiile terapeutice ale salviei:

– afecțiuni nervoase
– dureri de cap nervoase
– Alzheimer
– răceală, tuse, astm, rinită
– abcese dentare, inflamații orale
– gingivită, faringită
– infecții fungice și bacteriene
– probleme digestive
– indigestie, dispepsie, balonare
– deranjamente stomacale
– diaree infantilă
– candidă
– dismenoree
– sângerări menstruale excesive
– reumatism

_______________________________________________________________________________________________________

Contraindicații și precauții

Salvia nu este recomandată pe perioada sarcinii și alăptării, nici persoanelor cu epilepsie. Planta poate deveni toxică dacă este administrată în exces sau pe perioade lungi de timp. Nu trebuie folosită pentru reducerea transpirației în febră.

Nu trebuie administrată în doze mari sau în cure mai lungi de 10 zile, deoarece conține ulei volatil bogat în tuiol și tuionă – două substanțe neurotoxice în cantități mari, care pot afecta sistemul nervos.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Herbwisdom, Sage Herb: http://www.herbwisdom.com/herb-sage.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.