CEAIUL VERDE previne fluctuațiile bruște ale ZAHĂRULUI din sânge

Ceaiul verde este considerat una din cele mai sănătoase băuturi din lume, datorită concentrației foarte mari de polifenoli – antioxidanți puternici.

Antioxidanții sunt importanți pentru sănătatea noastră deoarece aceste substanțe ne apără de acțiunea radicalilor liberi – compuși nocivi care deteriorează ADN-ul, modifică celulele și pot cauza chiar moartea celulară.

Ceai Verde

Studiile au arătat că radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire a organismului și provoacă numeroase boli cronice, precum afecțiuni cardiovasculare și cancer.

Ceaiul verde este folosit în scop profilactic și curativ în medicina chineză și indiană, îndeosebi ca diuretic, stimulent și cardiotonic

Studiile realizate pe animale și oameni au arătat că ceaiul verde poate ajuta la tratarea unui număr mare de boli: diferite cancere, boli de inimă, diabet de tip 2, boli de ficat, boala inflamatorii intestinale, ateroscleroză, obezitate. Acesta a fost de asemenea asociat cu reducerea declinului cognitiv la vârstnici. 

Ceaiul verde previne și ajută la controlul diabetului

Studiile pe animale sugerează că ceaiul verde poate preveni dezvoltarea diabetului de tip 1 și încetini progresia bolii deja instalate. Cercetătorii sunt de părere că ceaiul verde, consumat cu regularitate, poate ajuta inclusiv la controlul diabetului de tip 2.

Un studiu realizat în Japonia a arătat că persoanele care beau 6 sau mai multe cești de ceai verde pe zi au avut un risc cu 33% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 decât persoanele care au consumat doar 1 ceașcă pe săptămână.

Consumul de ceai verde merge mult mai departe de etapa profilaxiei. La persoanele care au deja diabet, ceaiul verde ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu recent, realizat pe 12 persoane cu niveluri normale de glucoză și 12 persoane cu prediabet, apărut în jurnalul Asia Pacific of Clinical Nutrition, a arătat că consumul regulat de ceai verde previne fluctuațiile periculoase ale nivelului de zahăr din sânge care apar după consumul unui produs bogat în zahărLa ambele grupuri, ceaiul verde a împiedicat creșterea bruscă a glucozei.

Potrivit Pacific College of Oriental Medicine, acțiunea benefică a ceaiului verde se datorează activității antioxidante a polifenolilor și polizaharidelor conținute. Acești antioxidanți sunt de asemenea responsabili pentru proprietățile anticancerigene, anti-hipertensive și hipocolesterolemiante ale ceaiului verde.

Un alt studiu a arătat că ceaiul verde are un rol important în prevenirea obezității. Persoanele care au băut ceai verde în mod constant pe o perioadă de 10 ani au avut niveluri mai mici de grăsimi corporală și o circumferință a taliei mai mică.

_______________________________________________________________________________________________________

Atenție, înainte de a începe să consumați ceai verde, informați-vă cu privire la contraindicațiile care există pentru anumite categorii de persoane. Mai multe detalii în acest articol.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. On Med, Tο ρόφημα που αποτρέπει τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου: http://www.onmed.gr/ygeia/story/353930/to-rofima-poy-apotrepei-tis-apotomes-ayxomeioseis-toy-sakxaroy

2. University of Maryland Medical Center, Green tea: http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/green-tea

3. Health Line, Green Tea and Diabetes Management: http://www.healthline.com/health/diabetes/green-tea-and-diabetes#2

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.