Clicky

Cura cu suc de URZICI pentru ANEMIE, DIABET, tulburări de CIRCULAȚIE

Urzicile sunt un revigorant excepțional pentru organismele slăbite sau bolnave. Proprietățile lor tonice le recomandă persoanelor afectate de slăbiciune, anemie, convalescență, oboseală, avitaminoză, astenie de primăvară.

Dr. biolog Virginia Ciocan spune că o cură cu urzici poate înviora rapid întregul organism.

Datorită acțiunii lor diuretice și depurative, sunt utile în boli de rinichi, obezitate, tulburări ale circulației sangvine, ascită, varice, reumatism, gută. Au efecte hipoglicemiante, ceea ce le recomandă în diabetul zaharat.

Cel mai important efecte al urzicilor este purificarea sângelui. Pentru efectele lor detoxifiante sunt recomandate inclusiv copiilor.

Urzicile fluidifică secrețiile bronșice și sângele. Sunt benefice în bronșită, astm, tuse și dizenterie.

____________________________________________________________________________________________________

Cum se obține sucul de urzici

Nu trebuie să vă descurajați dacă nu aveți în casă un storcător, un blender, un robot sau un mixer electric. Sucul se poate prepara și manual.

Se iau 20-50 de lăstari cruzi de urzică, se toacă mărunt pe un fund de lemn (ca pătrunjelul), apoi se pun într-un bol cu 1 pahar de apă călduță. Se acoperă vasul și se lasă la macerat o oră, după care lichidul se strecoară printr-o sită fină sau printr-un tifon.

Dacă aveți un robot de bucătărie, mixați 20-50 de lăstari de urzică împreună cu 75 ml de apă. Lăsați amestecul să stea un sfert de oră, pentru ca apa să prea cât mai multe substanțe nutritive din plante, apoi strecurați-l.

Cantitatea de suc rezultată se bea dimineața, pe nemâncate, cu înghițituri mici. Pentru un gust mai tolerabil, se pot adăuga unele fructe, precum kiwi, măr, pară sau portocală.

Sucul de urzică nu trebuie administrat în cantități mari. Se recomandă o doză de maxim 100-150 ml pe zi.

____________________________________________________________________________________________________

Contraindicații și precauții

Urzicile nu sunt indicate persoanelor care urmează un tratament pentru tromboze. În perioada sarcinii și alăptării se pot consuma doar frunzele, nu și rădăcina.

____________________________________________________________________________________________________

Bibliografie: Urzică – Urtica dioica, Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene, Virginia Ciocan, Ed. Universitară, 2012, p. 91

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *