RODIA crește rezistența la INFECȚII, scade colesterolul, tensiunea și riscul de CANCER la femei și bărbați

Acest fruct exotic savuros se bucură de multă popularitate la noi, și pe bună dreptate. Oamenii de știință au demonstrat că rodia îmbunătățește circulația, ne apără de cancer și boli cardiovasculare.

Nutriționiștii recomandă includerea rodiei în dietă pentru creșterea imunității (100 g de rodie conțin 17% din doza zilnică recomandată de vitamina C) și a rezistenței la agenții infecțioșireducerea greutății corporale și a colesterolului

Rodie

Efectele cardioprotectoare se datorează conținutului de granatin B și punicalagin, doi compuși elagitanini regăsiți în cantități mari în sucul de rodie. Aceștia scad factorii de risc cardiovascular și combat cancerul prin eliminarea radicalilor liberi din corp. 

Consumul regulat de rodie a fost asociat cu combaterea cancerului de sân și de prostată și a limfomului.

Un studiu recent, publicat în Cancer Prevention Research a arătat că rodia conține 10 compuși (elagitanini) care inhibă creșterea tumorilor la sân. Aceștia blochează aromataza, o enzimă care este implicată în producția de estrogen și dezvoltarea tumorilor mamare. Cel mai puternic efect inhibitor îl are compusul urolitină B. Și elagitaninii din zmeură combat cancerul (de colon).

Cu toate acestea, bolnavii de cancer nu trebuie să înlocuiască medicamentele convenționale cu rodie. Acest fruct ajută în profilaxia cancerului și este doar un adjuvant.

___________________________________________________________________________________________________

Compușii din rodie pot ajuta la reglarea menstruației și a simptomelor de menopauză: reduc crampele, schimbările de dispoziție, bufeurile.

Consumul de suc de rodie este important pentru menținerea sănătății cardiovasculare, prevenirea îmbătrânirii premature și a altor boli cronice datorate radicalilor liberi.

Studiile umane preliminare au arătat că sucul de rodie a redus placa arterială cu 35% la persoanele cu stenoză carotidiană severă. Alte efecte au fost scăderea colesterolului cu 20% și a tensiunii arteriale, precum și reducerea oxidării colesterolului cu 90% în doar 3 săptămâni. Participanții au consumat câte 1 pahar de suc de rodie pe zi, timp de un an.

Un studiu publicat în American Journal of the College of Cardiology a arătat că 1 pahar de suc de rodie pe zi, timp de 3 luni, a îmbunătățit cantitatea de oxigen livrată către mușchiul cardiac la persoanele cu boli de inimă.

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Nutrition and You, Pomegranate nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/pomegranate.html

2. Baseline of Health Foundation, Pomegranate Fights Cancer: https://jonbarron.org/article/pomegranate-fights-cancer

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. Adevărat!!!! Dacă ar crește la mine in grădină aș bea și eu un pahar de suc in fiecare zi!!!!!!

  2. Trec în market pe lângă ea și nu știu cum se mănâncă cu sâmburi fără sâmburi cine îmi spune și mie???

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.