O feliuță de GHIMBIR calmează în câteva minute STOMACUL

Ghimbirul poate concura lejer cu medicamentele pentru aciditatea gastrică. Este probabil cel mai eficient remediu împotriva disconfortului care apare la nivelul stomacului: arsuri, balonare, dureri, reflux, crampe (inclusiv menstruale).

Efectul calmant este atât de rapid încât în câteva minute disconfortul și simptomele dureroase dispar și ne recăpătăm starea de bine ca prin minune. 

Ghimbir Pentru Stomac

Este bine să rețineți acest remediu, pentru a-l folosi la nevoie. Ghimbirul trebuie să facă parte din farmacia oricărei case, mai ales dacă vă confruntați frecvent cu probleme gastrice.

Acțiunea benefică a ghimbirului asupra stomacului este binecunoscută în medicina tradițională Ayurveda. Cercetătorii au descoperit că acesta este mai eficient decât medicamentele antiacide prescrise pentru indigestie, reflux, arsuri stomacale și ulcer.

Un studiu apărut în Jurnalul Molecular Research and Food Nutrition a arătat că o doză mică de ghimbir este de 6-8 ori mai puternică decât medicamentul Lansoprazol, utilizat în tratamentul ulcerului gastric sau duodenal, esofagitei de reflux, infecție cu Helicobacter pylori și reflux gastroesofagian.

Ghimbirul a demonstrat efecte anti-ulceroase și antiinfecțioase împotriva Helicobacter pylori.

În doze mici, ghimbirul reduce excesul de acid din stomac și inflamația esofagului asociată cu refluxul de acid, ameliorează iritația gastrointestinală și ușurează contracțiile gastrice.

Cercetătorii arabi au descoperit că ghimbirul are proprietăți anti-ulcerogene. Acesta a prevenit recurența ulcerului gastric indus de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene la șobolani.

Mai mult, ghimbirul reduce inclusiv senzația de greață și rău (de mișcare, de apă, de înălțime), chiar și la femeile însărcinate sau la bolnavii de cancer.

___________________________________________________________________________________________________

Ghimbirul se găsește în supermarketuri ca rădăcină proaspătă. Când vă supără stomacul, tăiați o feliuță, mestecați-o bine, sugeți sucul și apoi înghițiți-o.

La magazinele naturiste se găsesc și capsule cu ghimbir, însă cel mai eficient este ghimbirul crud. Și ghimbirul confiat, de la naturiste, este foarte eficient, inclusiv pentru calmarea durerile în gât și a tusei. Feliuțele subțiri confiate pot fi folosite ca bomboane.

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Health Line, Can You Use Ginger to Treat Acid Reflux? http://www.healthline.com/health/digestive-health/ginger-for-acid-reflux

2. Wu KL., Rayner CK., Chuah SK., Changchien CS., Lu SN., Chiu YC., Chiu KW., Lee CM., Effects of ginger on gastric emptying and motility in healthy humans, Eur J Gastroenterol Hepatol. 2008 May;20(5):436-40: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18403946

3. al-Yahya MA1, Rafatullah S, Mossa JS, Ageel AM, Parmar NS, Tariq M., Gastroprotective activity of ginger zingiber officinale rosc., in albino rats, Am J Chin Med. 1989;17(1-2):51-6: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2589236

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]