PLANTE care ajută la reglarea CIRCULAȚIEI periferice și a ritmului INIMII

Plantele medicinale au fost înzestrate de Dumnezeu cu proprietăți curative uimitoare, de aceea ar trebui să ne folosim de puterea lor atunci când organismul nostru suferă dereglări sau anumite boli.

În ceea ce privește tulburările circulației sangvine, fitoterapia ne pune la dispoziție numeroase remedii pe care le putem încerca.

Talpa Gâștei

Profesorul doctor Constantin Milică de la Universitatea de Agronomie din Iași recomandă cele mai bune plante în acest sens. Acesta pot fi folosite sub formă de infuzie, tinctură sau fiertură. Ideal ar fi să se administreze seara, înainte de culcare.

Plantele listate mai jos au o influență benefică întregului sistem cardio-vascular, fiind eficiente în reglarea ritmului inimii, dilatarea arterelor și venelor și reglarea circulației sângelui la nivelul membrelor.

Talpa gâștei

Talpa gâștei este calmantă și deosebit de utilă în afecțiunile cardiace pe fond nervos (supărare, stres).

Infuzie. Se folosește 1 linguriță de plantă uscată și mărunțită la 1 cană (250 ml) de apă clocotită. Se lasă 5 minute la infuzat, apoi se strecoară. Se bea 1 cană de infuzie dimineața, și încă 1 seara, fără zahăr sau alți îndulcitori. Cura durează 1 săptămână.

Tinctură. Se pun 20 g de plantă uscată și mărunțită la macerat în alcool de 70 de grade, timp de 7-8 zile. Se strecoară și se iau câte 20-30 de picături, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Tinctura se poate procura direct de la magazinele naturiste. Este un bun reglator al presiunii sangvine, un relaxant al mușchiului cardiac și un calmant al excitației cerebrale.

• Păducel

Această plantă a fost numită „doctorul inimii”, datorită acțiunii sale benefice asupra sistemului cardiovascular.

Infuzie. Se folosește 1 linguriță de plantă uscată (flori și frunze) la 1 pahar (200 ml) cu apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat, apoi se strecoară. Se bea câte 1 cană pe zi – cantitatea se împarte în 3-4 rații egale, care se beau de-a lungul zilei. Este un remediu care completează tratamentul medicamentos recomandat de doctor.

Tinctură. Se prepară asemenea tincturii de talpa gâștei. Se iau câte 15-20 de picături, de 3 ori pe zi.

• Valeriană

Rădăcina de valeriană are efecte sedative asupra inimii și a sistemului nervos central, fiind indicată în palpitații, agitație și insomnia.

Infuzie. Se pune 1 linguriță de rădăcini uscate și măcinate la infuzat în 250 ml de apă clocotită. Se acoperă vasul, se lasă un sfert de oră la infuzat și apoi se strecoară. Cantitatea se împarte în 2-3 rații egale, care se beau pe tot parcursul zilei.

Tinctură. Se prepară asemenea celorlalte tincturi descrise mai sus. Se iau câte 15-20 de picături, de 2-3 ori pe zi.

• Saschiu

Această planta ajută la calmarea ritmului cardiac, la scăderea tensiunii arteriale crescute și la îmbunătățirea oxigenării creierului.

Infuzie. Se pune 1 linguriță de plantă uscată și mărunțită la infuzat 10-15 minute într-o cană cu apă clocotită. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile.

• Unguraș

Infuzie. Se pun 2 lingurițe de plantă uscată la infuzat 15-20 de minute într-o cană de apă clocotită. Se bea câte 1 cană, de 2-3 ori pe zi. Ajută îndeosebi la reglarea ritmului inimii.

_________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

Constantin Milică, Ce remedii din plante pot regla circulatia periferica?, Răspundem Cititorilor, Ziarul Lumina, 2 februarie, 2010

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.