SEMINȚELE de IN au efecte comparabile cu MEDICAMENTELE pentru INIMĂ (studii recente)

Toate tipurile de semințe ajută la îmbunătățirea factorilor de risc cardiovascular, precum tensiunea arterială, colesterolul, trigliceridele, glicemia și greutatea corporală.

Semințele de in s-au dovedit în mod deosebit eficiente în scăderea nivelurilor crescute de colesterol și tensiune arterială.

Semințe de In

Un studiu recent (2015) realizat de cercetătorii canadieni a arătat că o cantitate mică de semințe de in consumată zilnic ar putea reduce riscul cardiovascular la persoanele cu boli de inimă, dincolo de efectele medicației prescrise.

O doză zilnică de 30 de grame de semințe de in – echivalentul a 2 linguri – a scăzut semnificativ nivelul colesterolului la persoanele cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

În decursul unei luni, cercetătorii au obținut beneficii însemnate asupra colesterolului LDL și colesterolului total, care au durat câteva luni de zile.

Acesta este totodată primul studiu care a evaluat efectele semințelor de in asupra coagulării sângelui. Rezultatele au arătat că acestea au ajută la reducerea vâscozității sângelui la persoanele cu hipercoagulare. Semințele de in au o acțiune asemănătoare aspirinei, însă fără efecte adverse.

La persoanele care iau medicamente pentru scăderea colesterolului, adaosul de semințe de in în dietă nu a cauzat probleme. Din contră, a produs o scădere și mai mare a colesterolului LDL

Semințele de in întregi și măcinate au fost cele mai eficiente, comparativ cu uleiul sau extractul de in.

_________________________________________________________________________________________________

O recenzie realizată de cercetătorii australieni pe 11 studii a arătat că semințele de in reduc ambele valori ale tensiunii arteriale – cea sistolică și diastolicăBeneficiile acestora se datorează conținutului de acid alfa-linoleic, lignani și fibre.

_________________________________________________________________________________________________

Potrivit, University of Maryland Medical Center, adulții pot consuma 1 lingură de semințe de in măcinate, de 2-3 ori pe zi, sau 2-4 linguri odată pe zi.

Acestea pot fi adăugate în iaurt, terci, smoothie, salate, aluaturi, deserturi sau alte preparate. Este bine ca după ingerarea semințelor de in să se bea 1-2 pahare cu apă.

_________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Khalesi S., Irwin C., Schubert M., Flaxseed consumption may reduce blood pressure: a systematic review and meta-analysis of controlled trials, J Nutr. 2015 Apr;145(4):758-65 

2. Edel AL., Rodriguez-Leyva D., Maddaford TG., Caligiuri SP., Austria JA., Weighell W., Guzman R., Aliani M., Pierce GN., Dietary flaxseed independently lowers circulating cholesterol and lowers it beyond the effects of cholesterol-lowering medications alone in patients with peripheral artery disease, J Nutr. 2015 Apr;145(4):749-57

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.