Sucul de RODIE reduce DURERILE, umflăturile și sensibilitatea ARTICULAȚIILOR

Un studiu realizat în anul 2011 de cercetători reumatologi americani a arătat că sucul de rodii reduce semnificativ durerile, inflamația, umflăturile și sensibilitatea articulară la persoanele care suferă de artrită reumatoidă.

Iată un motiv în plus pentru a consuma mai des acest fruct extraordinar.

Suc de Rodie

Rodia susține sănătatea sistemului cardiovascular, previne cancerul și are proprietăți antiinflamatoare remarcabile.

Beneficiile rodiei se datorează în mare parte conținutului bogat în antioxidanți – îndeosebi punicalagini și pinicalini. O rodie poate acoperi 40% din doza zilnică de vitamina C, un alt antioxidant puternic.

Rodia este de asemenea bogată în antioxidanți din clasa polifenolilortanini, antocianini și acid elagic. Un studiu din 2008 a arătat că sucul de rodie este cea mai sănătoasă băutură dintr-un număr de 10 băuturi bogate în polifenoli.

Capacitatea sa antioxidantă este cu 20% mai mare decât alte băuturi testate, precum sucul de struguri roșii și sucul de afine.

Antioxidanții protejează împotriva daunelor celulare (cauzate de radicalii liberi), îmbătrânirii și poluanților. Lipsa antioxidanților crește riscul de leziuni la nivelul țesuturilor și organelorTotodată, antioxidanții reduc inflamațiile cronice interne, asociate cu cele mai periculoase boli.

________________________________________________________________________________________________

Studiile anterioare realizate pe animale au arătat că extractul de rodie reduce incidența și severitatea artriteiPornind de la aceste rezultate, cercetătorii au investigat efectele consumului de rodie asupra pacienților cu artrită reumatoidă (AR). Au realizat un studiu pilot de 12 săptămâni, pe 8 pacienți cu AR.

Participanții au primit câte 10 ml de suc de rodie pe zi. După 12 săptămâni, sucul de rodie a produs o scădere semnificativă a sensibilității articulară (62%), a stresului oxidativ (25%), precum și a inflamației.

Autorii acestui studiu au concluzionat că consumul de rodie poate fi o strategie complementară utilă în atenuarea simptomelor clinice de artrită reumatoidă. Sucul de rodie ar putea fi administrat împreună cu medicamentele convenționale prescrise de medic.

________________________________________________________________________________________________

Un alt studiu, din 2005, a arătat că extractul de rodie blochează enzimele care afectează articulațiile la persoanele cu osteoartrită. Compușii derivați din extractul de rodie poate inhiba degradarea cartilajului în osteoartrită și poate fi un supliment nutritiv util pentru menținerea funcției și integrității articulațiilor.

________________________________________________________________________________________________

Bibiliografie:

1. Balbir-Gurman A1, Fuhrman B, Braun-Moscovici Y, Markovits D, Aviram M., Consumption of pomegranate decreases serum oxidative stress and reduces disease activity in patients with active rheumatoid arthritis: a pilot study, Isr Med Assoc J. 2011 Aug. 13 

2. Mercola, What Are Pomegranates Good For? 

3. Rasheed Z1, Akhtar N, Haqqi TM., Pomegranate extract inhibits the interleukin-1β-induced activation of MKK-3, p38α-MAPK and transcription factor RUNX-2 in human osteoarthritis chondrocytes, Arthritis Res Ther, 2010;12(5):R195. doi: 10.1186/ar3166. Epub 2010 Oct 18 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.