E timpul să ne întoarcem la alimentația TRADIȚIONALĂ. Dieta MODERNĂ ne ÎMBĂTRÂNEȘTE înainte de vreme

Modernismul a adus cu sine numeroase schimbări în dieta noastră, iar acestea nu sunt deloc favorabile pentru sănătate.

Ne-am îndepărtat ușor-ușor de metodele tradiționale de preparare a alimentelor și de hrana naturală, lăsându-ne seduși de produsele gata preparate și ambalate din magazine.

Mâncare Tradițională

Consumul excesiv de proteine animale, grăsimi și prăjeli, produse procesate și cereale rafinate a fost asociat în studiile realizate în ultimele decenii cu numeroase boli cronice.

Alergiile, bolile autoimune, degenerarea creierului (declinul cognitiv), bolile de inimă, cancerul, diabetul și tulburările digestive, tot mai prezente în societatea actuală, au la bază o alimentație nesănătoasă.

Cercetătorii au asociat incidența acestor boli cu consumul excesiv de produse rafinate și expuse la temperaturi foarte mari (prăjite în cuptoare industriale). Aceste produse conțin concentrații mari de substanțe toxice, numite advanced glycation end products (AGE).

Cercetătorii susțin că o cantitate mare de AGE în dietă poate accelera îmbătrânirea fiziologică, favorizând totodată îmbolnăvirea organismului.

În urma digestiei și absorbției, acești compuși se leagă de un receptor celular numit RAGE. Odată declanșat, acest receptor inițiază procese asociate cu dezvoltarea bolilor: inflamații, stres oxidativ și disfuncții celulare

________________________________________________________________________________________________

Renunțarea la produsele procesate și intens prăjite poate reduce cu 50% conținutul de compuși toxici din dieta noastră. Acestea sunt foarte bogate în calorii, zahăr, sare, grăsimi, coloranți și mulți alți aditivi periculoși

Următorul pas este să optăm pentru metode tradiționale de gătire a alimentelor: fierbere, coacere în cuptor sau preparare la aburi.

Cel mai important lucru este să acordăm mai multă importanță fructelor, legumelor, nucilor, semințelor și verdețurilor, consumându-le în stare proaspătă (crudă), dacă sănătatea ne permite, și să folosim cereale integrale (pâine integrală, orez brun, paste integrale etc).

Totodată, zahărul alb trebuie înlocuit cu zahăr brut, miere, sau alți îndulcitori naturali (ex. stevia rebaudiana).

Experții recomandă de asemenea să folosim mai multe plante aromate și mirodenii la gătit, deoarece acestea sunt bogate în antioxidanți naturali care luptă împotriva îmbătrânirii.

Cu alte cuvinte, este timpul să ne întoarcem la un stil de viață traditional, autentic, bazat pe o alimentație sănătoasă și naturală.

________________________________________________________________________________________________

Bibiografie:

Time For Wellness, Slow Aging by Reducing Your Dietary Age: http://www.timeforwellness.org/blog-view/slow-aging-by-reducing-your-dietary-age-43

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]