COADA-ȘORICELULUI reduce DURERILE menstruale severe

Cercetătorii de la Universitatea Azad din Iran au realizat recent (2015) un studiu în care au demonstrat încă o dată eficiența plantei coada-șoricelului în ameliorarea durerilor menstruale.

50% din femei suferă de dismenoree primară. Acestea se plâng de dureri intense, localizate la nivelul abdomenului inferior, care radiază până la coapsa interioară.

Coada-Șoricelului

Studiul a fost realizat pe studente de la Universitatea Azad. Participantele au fost împărțite în mod aleatoriu în 2 grupuri egale. Un grup a primit un ceai de coada-șoricelului, iar celălalt grup a primit un placebo, timp de 3 zile în 2 cicluri menstruale.

Testele au arătat că femeile care au primit coada-șoricelului au raportat o reducere semnificativă a severității durerii menstruale.

Forța vindecătoare a acestei plante este cunoscută din cele mai vechi timpuri. Numeroși botaniști ai lumii au folosit-o în scop terapeutic. Maria Treben spunea despre ea că este o plantă de mare valoare pentru numeroase afecțiuni, dar mai ales pentru bolile femeilor.

Preotul și botanistul Sebastian Kneipp spune în scrierile sale că femeile ar fi scutite de multe probleme dacă ar consuma periodic ceai de coada-șoricelului.

Coada-șoricelului are proprietăți antiseptice, colagoge (stimulează fluxul biliar, previne formarea calculilor biliari), decongestionante și expectorante (tuse, infecții sinuzale), astringente (reduce alergiile cu secreții nazale și lăcrimare excesivă cauzate de mucegai, praf, polen), antiinflamatoare și digestive.

Ceaiul de coada-șoricelului este util în indigestie, sângerări ale stomacului, arsuri stomacale, hemoroizi, răceli, dureri de spate, dureri reumatice, lipsă de apetit, flatulență, crampe stomacale, tulburări hepatice, angină pectorală, inflamația tractului gastro-intestinal, tulburări de circulație.

Cele mai multe studii au confirmat efectele antioxidante și antiinflamatoare ale acestei plante. Coada-șoricelului a demonstrat activități analgezice, anti-ulceroase, coleretice, hepatoprotectoare și vindecătoare asupra rănilor.

Precauții și contraindicații

Persoanele alergice la plantele din familia margaretelor pot fi alergice și al coada-șoricelului. Femeile însărcinate nu trebuie să consume această plantă. Coada-șoricelului face pielea sensibilă la lumina soarelui.

Poate interacționa cu unele medicamente:

– pentru subțierea sângelui
– pentru reducerea acidității stomacale
– pentru hipertensiune arterială
– pentru insomnie, anxietate
– anticonvulsivante
– barbiturice
– benzodiazepine (Xanax, diazepam)
– litiu

_________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Ensiyeh Jenabi, Bita Fereidoony, 2015, Effect of Achillea Millefolium on Relief of Primary Dysmenorrhea: A Double-Blind Randomized Clinical Trial: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26238568

2. Herb Wisdom, Yarrow (Achillea Millefolium): http://www.herbwisdom.com/herb-yarrow.html

3. Nemeth E, Bernath J., 2008, Biological activities of yarrow species (Achillea spp.): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19075697

4. University of Maryland Medical Center, Yarrow: http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/yarrow

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.