Ceaiuri Pentru Hipotiroidie şi Alimente-Medicament

Ceaiuri Pentru Hipotiroidie şi Alimente-MedicamentHipotiroidia este o hipofuncţie endocrină, provocată de o carenţă semnificativă de hormoni tiroidieni. Apare cu o rată destul de mare la femei (între 20-40 de ani), de 5 ori mai mult decât la bărbaţi. Însă disfuncţiile glandei tiroide afectează mai ales femeile aflate în perioada de menopauză.

Simptome şi cauze ale bolilor endocrine

Bolile endocrinologice produc tulburări neuropsihice vizibile şi deranjante la majoritatea pacienţilor.

Apare un tremur al pleoapelor, gurii sau capului, chiar şi în stare de repaus, apare o stare incontrolabilă de instabilitate afectivă, chiar un sindrom melancolic-depresiv sau anxios, insomnie, tahicardie cu tulburări de ritm cardiac, lipsă de calciu şi magneziu, afecţiuni digestive, cu vărsături şi diaree, sau transpiraţie excesivă şi căderea părului.

Cauzele apariţiei bolilor tiroidei sunt de natură diversă, de la infecţii până la nevroze, menopauză şi alergii la medicamente.

Ceaiuri medicinale pentru hipotiroidă

Infuzie părţi egale de drăgaică (sânziene) şi păducel – se adaugă o lingură de plante la o cană cu apă clocotită. Se poate îmbogăţi cu bitter suedez. Din acest ceai se beau 4-5 căni pe zi.

Infuzie de urzică (50%), coada-calului (20%), gălbenele, frunze de nuc şi busuioc (30%) – se bea pe parcursul unei zile

Ceai din frunze de nuc şi zmeur – se beau câte 1-2 căni pe zi

Ceai de măceşe cu miere polifloră

Ceai de vâsc – se bea o cană pe zi, pe o perioadă de 10 zile

Ceai de bobiţe de ienupăr – se beau câte 2 căni pe zi, înainte de masă, timp de 2 săptămani

Ceai preparat din: 10 g seminţe de mărar, 10 g rădăcini de tătăneasă, 10 g rădăcină de brusture, 10 g troscot, 20 g năsturel, 20 g verbena, 20 g fucus. Se adaugă o lingură din acest amestec la o cană cu apă, fiert 5 minute. Se bea înainte de micul dejun.

Regim alimentar pentru hipotiroidism

Se va renunţa la: cafea, ţigări, băuturi alcoolice, condimente iuţi, afumături, carne de porc, alimente fast-food, brânzeturi fermentate, alimente prăjite sau fierte mult timp.

Se recomandă un regim lacto-vegetarian preponderent crud – lapte crud, salată, varză, ceapă, usturoi, ardei, vinete, roşii crude.

• Sare iodată, peşte marin, fructe de mare, alge, fulgi de ovăz, gulii, napi, ridichi, praz, urzici, ouă de prepeliţă, macerat de aloe vera, proumb germinat, morcovi, pere, struguri.

Cura cu crudităţi şi sucuri proaspete de legume şi fructe.

Alimente bogate în Vitamina D – ficat, gălbenuş de ou, peşte gras, unt.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.