ZERUL este un MEDICAMENT excepțional – dr. Giurgiu

Doctorul în biochimie Eugen Giurgiu descrie beneficiile zerului asupra sănătății în una din cărțile sale cu tratamente naturiste pentru bolile canceroase.

Zerul este lichidul de culoare galbenă care se separă din lapte după coagularea acestuia. Îl vedem nu doar deasupra brânzei ci și a iaurtului proaspăt.

Cura cu Zer

Încă din vechime este considerat un aliment cu virtuți de medicament. Unii îl numesc „apa vindecătoare”, datorită efectelor sale curative asupra organismului.

Conține foarte mulți nutrienți valoroși: magneziu și potasiu cu o asimilare directă, calciu și alte minerale, aminoacizi, acid lactic (important pentru respirația celulară), vitamina B12 și lactoză.

Spre deosebire de lactatele propriu-zise, zerul nu conține cazeină (care provoacă alergii la unele persoane) și este sărac în colesterol.

Cercetătorul T. J. Ellison a descoperit pentru prima dată proteinele din zer, care au fost ulterior comercializate sub formă de suplimente nutriționale.

Trebuie menționat faptul că zerul își pierde valoarea nutrițională dacă nu este consumat proaspăt, imediat după obținere.

Efecte benefice și recomandări

Zerul este deosebit de benefic în tratarea bolilor deoarece mărește imunitatea organismului. Pe lângă faptul că stimulează producția de celule imunitare de tip T, acesta oprește dezvoltarea tumorilor, și în unele cazuri determină remisiunea lor.

Are un efect reglator excepțional asupra tranzitului. Contribuie la îmbunătățirea florei bacteriene intestinale benefice, fapt care sporește și mai mult apărarea imunitară împotriva infecțiilor. Prin faptul că previne constipația, zerul permite ficatului să funcționeze mai ușor.

Zerul are o acțiune depurativă, și datorită faptului că purifică sângele, are efecte bune asupra rinichilor, vezicii urinare și a canalelor renale.

• combate înmulțirea bacteriilor dăunătoar
• reduce apetitul
• elimină excesul de colesterol
• elimină toxinele din sânge
• reduce umflăturile picioarelor
• îmbunătățește circulația

Un alt beneficiu al zerului este faptul că îmbunătățește absorbția altor nutrienți din alimente.

Dr. Giurgiu îl recomandă bolnavilor de cancer care au și alte probleme de sănătate, precum:

– hipertensiune arterială
– colesterol crescut
– supraponderalitate
– balonare, gaze stomacale
– constipație, hemoroizi, colită
– edem
– cistită
– spasmofilie
– artroză
– boli de piele
– tulburări metabolice
– ascită

Este util în leucemie și multe alte tipuri de cancer.

Cum se face cura cu zer

Cura durează 20 de zile. La început se consumă câte 1 litru de zer pe zi: 500 ml dimineața și încă 500 ml până la amiază. Apoi treptat, se crește doza cu câte 250 ml pe zi, până se ajunge la 2 litri pe zi, consumați în 4 rații.

Se beau câte 2 litri timp de 12 zile, apoi doza se scade treptat, până se ajunge la 1 litri pe zi.

Zerul de capră efectele terapeutice cele mai mari, deși este bun și cel de vacă.

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie: Eugen Giurgiu, Cancerul. Tratamente Naturiste, Editura TRITONIC

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.