Cel mai puternic DETOXIFIANT natural, din GREPFRUT și LĂMÂIE – rețeta călugărului Filotheos din Grecia

Atât medicii, cât și nutriționiștii și chiar călugării recunosc valoarea curativă remarcabilă a fructelor citrice, îndeosebi a lămâii.

Potrivit călugărului grec Filotheos din Munții Carantania, sucul de lămâie este foarte important pentru sănătatea noastră, mai ales după o anumită vârstă, deoarece poate preveni declinul cognitiv. 

Datele statistice au arătat că incidența bolii Alzheimer a crescut foarte mult, și nu doar în rândul celor vârstnici.

Sucul de lămâie este de altfel considerat de nutriționiști un remediu eficace și la îndemână pentru cei care suferă de constipație sau boli cardiovasculare.

Acesta are efecte fluidifiante asupra sângelui, detoxifiante, stimulatoare pentru ficat și fortifiante pentru sistemul nervos.

Mai mult, lămâia ajută alcalinizarea și remineralizarea organismului. Poate fi utilă și persoanelor cu reumatism și boli canceroase.

Macerat de grepfrut și lămâie – rețetă

Rețeta este foarte simplă. Se ia 1 lămâie și 1 grepfrut și se taie felii. Acestea se așază în straturi alternative într-o cană de lut și se toarnă peste ele apă fierbinte (cât să le acopere). Se lasă de seara până a doua zi la macerat.

Dimineața, se zdrobește sau se mixează acest amestec și se consumă toată cantitatea odată.

Dacă nu aveți un vas de lut în casă, puteți folosi un borcan de sticlă.

În scop depurativ se folosește 10 zile la rând. Pentru efecte maxime, este bine ca fructele să fie bio, netratate chimic. 

Acest preparat ajută la curățarea corpului de toxine, pentru calmarea spasmelor la cei care suferă de sindromul colonului iritabil și alte probleme digestive. 

Grepfrutul stimulează sistemul digestiv, reduce arsurile stomacale, gazele și balonarea. Ajută totodată la scăderea colesterolului și prevenirea cancerului de sân și de colon și a pietrelor la rinichi.

Limonoizii din grepfrut inhibă dezvoltarea tumorilor prin faptul că susțin formarea unei enzime detoxifiante numită glutation-S-transferase. Această enzimă determină o reacție în ficat care face compușii toxici mai solubili în apă pentru a fi mai ușor de eliminat din corp.

Contraindicații

Deși acest preparat este cât se poate de natural, el este contraindicat persoanelor care urmează un tratament medicamentos. Grepfrutul poate interacționa cu o mulțime de medicamente. Puteți vedea lista completă în acest articol.

Bibliografie:

1. The World’s Healthiest Foods, Grapefruit: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=25

2. http://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/906/monahul-filotheos-din-mun%C8%9Bii-carantania-via%C8%9Ba-%C8%99i-leacurile-miraculoase-pentru-bolile-zilelor-noastre

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.