ALIMENTE eficiente în scăderea TRIGLICERIDELOR

Studiile recente au arătat că un nivel crescut de trigliceride poate fi un indicator sau un factor de risc mai semnificativ decât nivelul crescut al colesterolului total.

Mai mult, trigliceridele mari pot crește de 3 ori riscul bolilor de inimă și a unui accident vascular cerebral, chiar dacă nivelul colesterolului este mic.

Alimente Care Scad Colesterolul

Trigliceridele sunt grăsimi prezente în sânge, necesare pentru energie. Atunci când nivelul acestora crește peste limita normală, corpul nu le mai poate utiliza pentru producția de energie, ci le înmagazinează ca grăsime. Drept urmare, pot apărea diverse probleme la nivel cardiovascular.

Valoare normală: sub 150

Valoare la limită sau mare: 150-199

Valoare crescută: 200-499

Valoare foarte crescută: 500 sau peste 500

_____________________________________________________________________________________________________

Persoanele care au trigliceride mari ar trebui să acorde mai multă atenție alimentației și să consume mai multe alimente bogate în fibre, antioxidanți și Omega-3.

Persoanele care consumă puține alimente bogate în fibre au de regulă trigliceride mai mari. Potrivit statisticilor, aportul de fibre înregistrat la populația actuală este cu 50% mai mic decât cel necesar.

Cerealele integrale, fasolea, merele, perele, bananele, semințele și verdețurile sunt doar câteva exemple de alimente care conțin multe fibre.

Un studiu apărut în Jurnalul Colegiului American de Nutriție a arătat că acizii grași esențiali Omega-3 pot reduce trigliceridele la pacienții cu boli arteriale coronariene.

Cele mai bune surse naturale de Omega-3 sunt: peștele gras (somonul, sardinele, tonul, macroul, heringul), semințele de in și nucile.

Un alt nutrient care s-a dovedit eficient în scăderea trigliceridelor și a colesterolului LDL este vitamina B3 (niacină). Numeroase studii au confirmat că este unul din cele mai bune tratamente pentru reducerea nivelului colesterolului.

Vitamina B3 este esențială pentru transformarea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților în energie utilizabilă. Corpul o folosește de asemenea pentru sintetizarea carbohidraților care pot fi depozitați în mușchi și ficat pentru o eventuală utilizare ca sursă de energie pe viitor.

Vitamina B3 se găsește în mod natural în carnea de pui, de vită și de curcan, în ton și somon, arahide, ciuperci, mazăre, avocado, nucile și semințe de floarea-soarelui, pepenele galben, verdețurile și cerealele integrale (orez brun, orz).

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Daily University Health News, 3 Proven Nutrients That Lower Triglycerides Naturally: http://universityhealthnews.com/daily/heart-health/top-3-nutrients-to-reduce-triglycerides-naturally/

2. HealthAliciousNess.com., Top 10 Foods Highest in Vitamin B3 (Niacin): https://www.healthaliciousness.com/articles/foods-high-in-niacin-vitamin-B3.php

3. The World’s Healthiest Foods, Vitamin B3 – Niacin: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrient&dbid=83

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.