Consumul de PEȘTE reduce ratele de infarct miocardic, boli coronariene și mortalitate la persoanele cu DIABET

Peștele este considerat un aliment excelent pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare sau diabet.

Acesta ne oferă o varietate de nutrienți, dar nu conține grăsimile saturate și caloriile pe care le găsim în celelalte tipuri de carne.

Asociația Americană a Diabetului susține că diabeticii sunt mai predispuși la a dezvolta boli de inimă. Un studiu recent, publicat la sfârșitul anului 2016 în Jurnalul Clinical Nutrition, a arătat că peștele este benefic pentru diabetici, deoarece reduce complicațiile cardiovasculare asociate cu această boală.

Studiul a fost realizat pe 2.225 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 45 și 84 de ani, diagnosticați cu diabet de tip 2. Aceștia au fost monotorizați pe o durată de 14 ani (între 1998 și 2012).

Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat 1-2 sau 2-3 porții pe pește pe săptămână au avut cele mai mici rate de infarct miocardic și mortalitate cauzată în special de bolile de inimă coronariene.

Asociația Americană a Inimii recomandă 100 g de pește pe săptămână. Majoritatea tipurilor de pește sunt sărace în grăsimi saturate nesănătoase și colesterol, și nu conțin deloc carbohidrați (care cresc glucoza din sânge).

Cel mai bun tip de pește pentru diabetici și cardiaci este somonul, deoarece acesta conține concentrații mari de Omega-3 și are foarte puține grăsimi saturate. Acizii grași esențiali Omega-3 reduc nivelul trigliceridelor, scad tensiunea arterială, încetinesc rata de formare a plăcilor în artere și reduc riscul de aritmii.

Proteinele slabe din pește care ajută la scăderea în greutate și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Și sardinele conțin mulți Omega-3, calciu, vitamine B, fier și proteine. Codul este sărac în grăsimi și nu conține deloc carbohidrați. La fel de bun este tonul și heringul.

________________________________________________________________________________________________

Bibliografie

1. Alice Wallin, Nicola Orsini1, Nita G. Forouhi, Alicja Wolk, 16 oct. 2016, Fish consumption in relation to myocardial infarction, stroke and mortality among women and men with type 2 diabetes: a prospective cohort study, Public Health Sciences, Karolinska Institutet, Tomtebodavägen 18A; Widerströmska huset, 171 77 Stockholm, Sweden

2. American Diabetes Association, Seafood – A Smart Choice For Diabetes

3.  Livegstrong. com, The Best Fish for Diabetics

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.