USTUROI cu MIERE – un remediu puternic împotriva VIRUSURILOR, BACTERIILOR și CIUPERCILOR și PARAZIȚILOR

Atât usturoiul, cât și mierea de albine au proprietăți antimicrobiene remarcabile. Aceste două ingrediente se numără printre cele mai vechi și eficiente remedii naturale împotriva infecțiilor.

Extractul de usturoi s-a dovedit eficient împotriva unui spectru larg de bacterii, fungi (ciuperci) și virusuri.

Efectele sale medicinale se datorează în mare parte concentrației mari de compuși sulfurici. Aceștia au fost investigați în numeroase afecțiuni: cardiovasculare, hipertensiune arterială, ateroscleroză, hiperlipidemie (nivel crescut de grăsimi în sânge), diabet și cancer.

Usturoiul conține cel puțin 33 de compuși sulfurici, enzime, minerale (geraniu, calciu, potasiu, fier, magneziu, zinc, seleniu și cupru), vitamine (A, B1, C), fibre și apă. Totodată, conține 17 aminoacizi cu proprietăți medicinale: lizină, histidină, arginină, glutamină, glicină, cisteină, triptofan și alții.

Studiile științifice au demonstrat eficiența usturoiului în hipertensiune arterială, colesterol crescut, ateroscleroză, atac de cord și alte afecțiuni cardiovasculare.

Unul din cele mai importante contribuții ale usturoiului în prevenirea bolilor este întărirea imunitară și creșterea rezistenței organismului. Compușii conținuți (mai ales geraniul, seleniul, sulful, fosforul, vitaminele B1 și B3) întăresc capacitatea corpului să lupte împotriva infecțiilor, prin faptul că fac macrofagele (celulele killer) să devină mai active.

Antiviral

Cercetări realizate în Japonia și în România au arătat că usturoiul protejează organismele vii de virusul gripal și a răcelii comune. Compușii sulfurici din usturoi au demonstrat o activitate antivirală împotriva herpesului simplex 1 și 2, a gripei virale de tip B și 3, a rinovirusului de tip 2 și a infecțiilor cu HIV.

Anti-bacterian

În ceea ce privește acțiunea sa antibacteriană, usturoiul inhibă creșterea bacteriilor gram pozitive și negative:

– stafilococ auriu
– streptococ
– micrococ
– enterobacter
– E. coli
– Klebsiella
– Lactobacilus
– Pseudomonas
– Shigella
– Salmonella
– Proteus
– Helicobacter pylori

S-a dovedit eficient și împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Antifungic

Testele au arătat că usturoiul la fel de eficient în inhibarea infecțiilor fungice (cu diverse specii de candidă, aspergillus, malasezia furfur, criptococus) precum medicamentul ketoconazol.

Antiparazitic

Numeroși botaniști recomandă usturoiul în tratamentul paraziților intestinali (entamoeba histolica, ascarisc lumbricoides, giardia lambia)

Diluarea usturoiului cu apă reduce eficiența alicinei, compusului activ principal din usturoi, responsabil pentru proprietățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice.

Pastă de usturoi și miere

Profesorul universitar Constantin Milică din Iași recomandă un remediu simplu și eficient pe bază de usturoi și miere care poate fi util în guturai, și nu numai.

– 20 g de usturoi
– 100 g de miere

Usturoiul se zdrobește și se freacă bine cu mierea. În caz de răceală sau gripă, se ia câte 1 linguriță, din 30 în 30 de minute.

Atenție, persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să evite consumul de usturoi.

_______________________________________________________________________________________________

    Bibliografie:

1. Constantin Milică, Tainele Sănătății, Tinereții și Frumuseții, Vol. 1

2. Gebreselema Gebreyohannes and Mebrahtu Gebreyohannes, 12 August, 2013, Medicinal values of garlic: A review, International Journal of Medicine and Medical Sciences – Department of Biology, Faculty of Natural and Computational Sciences, University of Gondar, Ethiopia, Faculty of Veterinary Medicine, University of Gondar, Ethiopia
(http://www.academicjournals.org/article/article1378915996_Gebreyohannes%20and%20Gebreyohannes.pdf)

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Marton Gavril

    Si ce fac daca am putin diabet ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.