BROCCOLI, VARZA și AVOCADO conțin o enzimă care încetinește procesul de ÎMBĂTRÂNIRE a celulelor organismului

Numeroase studii au demonstrat că legumele au beneficii majore pentru organismului nostru. Consumul de legume a fost asociat cu reducerea riscului de boli cronice și degenerative, cauzate de îmbătrânire.

Legumele sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, enzime și mai ales antioxidanți. Acești compuși se regăsesc doar în alimentele proaspete, nu și în produsele procesate.

Broccoli Încetinește Îmbătrânirea

Antioxidanții ne apără de boli prin mai multe mecanisme. Au o acțiune detoxifiantă, antiinflamatoare, anticancerigenă și anti-îmbătrânire.

Cercetătorii de la Școala de Medicină din cadrul Universității Washington au descoperit o enzimă care determină celulele să aibă un comportament asemănător celulelor unui organism mai tânăr, cel puțin la șoareci. Rezultatele sunt promițătoare și pentru studiile umane.

Această enzimă se găsește în broccoli, varză, castraveți și avocado și se numește nicotinamidă mononucleotidă (NMM). Aceasta ajută la producerea unui alt compus numit nicotinamidă adenină dinucleotidă (NAD), care are un rol critic în sănătatea mitocondrială și metabolismului energiei.

Pe măsură ce îmbătrânim, celulele noastre își pierd capacitatea de a produce energie, și implicit forța de reparare și durabilitate. Astfel apare starea de degenerare a organismului. Totodată, corpul nostru își pierde și capacitatea de a crea NAD, acest lucru fiind asociat cu apariția inflamațiilor cronice.

Cercetătorii au administrat șoarecilor NMM dizolvat în apă. În 3 minute, acest compus a apărut deja în sânge, apoi s-a transformat rapid în NAD în numeroase țesuturi.

Șoarecii care au primit infuzii cu NMM au prezentat mai multe îmbunătățiri: au transformat mai eficient alimentele în energie, au avut un nivel mai bun al zahărul din sânge, au avut o vedere mai bună. NMM a prevenit de asemenea unele modificări genetice asociate cu vârsta.

Studiul nu a arătat dacă șoarecii tratați cu NMM trăiesc mai mult, însă a demonstrat că aceștia au rate mai mici de boli asociate cu vârsta, fapt care se poate traduce în prelungirea duratei de viață.

Autorii acestui studiu sunt încântați de rezultate și au în plan să utilizeze suplimente cu NMM și în studii pe oameni pentru a vedea reacțiile.

Sursă articol: http://time.com/4547919/this-compound-in-broccoli-can-slow-aging/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.