Litiază Biliară (Pietre la Fiere) – Simptome, Cauze, Tratament Naturist

Litiaza biliară sau calculii biliari sunt depuneri de colesterol, de săruri biliare, carbonaţi, fosfaţi de calciu sau săruri minerale în vezica biliară. Această afecţiune apare mai des la femei, de 2-3 ori mai frecvent decât la bărbaţi. Vârsta medie de manifestare este de 40-50 de ani.

Liatiză Biliară (Pietre la Fiere) – Simptome, Cauze, Tratment Naturist

Liatiză Biliară (Pietre la Fiere) – Simptome, Cauze, Tratment Naturist

Litiaza biliară:  simptome și cauze

– Râgâiala cu gust amar şi vărsături puternice
– Colici în partea dreaptă a abodmenului, cu iradieri în spate sau umeri
– Febră sau frisoane, greaţă, materii fecale decolorate
– Îngălbenirea albului ochilor, piele gălbuie

Femeile sunt mai predispuse la litiază biliară decât bărbaţii din cauza estrogenului excesiv din perioada sarcinii, a terapiilor alternative cu hormoni sau a anticoncepţionalor. Obezitatea la femei este un alt factor care poate contribui la dezvoltarea calculilor biliari. Au un risc mare de îmbolnăvire şi cei care au avut cazuri în familie.

Atenţie la dietă! Regimul alimentar care conţine multe grăsimi şi colesterol, dar puţine fibre creşte riscul de apariţie a pietrelor la fiere. Chiar şi dietele de slăbire rapidă pot duce la formarea acestor pietre. În ultimul rând, amintim pe bolnavii de diabet, care sunt cei mai predispuşi la liatiză biliară, din pricina numărului mare de trigliceride.

Nisip și pietre la fiere:  reţetă naturistă 

Aceasta este o reţetă naturistă pe bază de mere, ulei de măsline şi zeamă de lămâie, recomandată de Tudor Tania şi preluată de Valeriu Popa, prin care toţi bolnavii de litiază biliară care au urmat acest tratament s-au vindecat de pietre la fiere.

• Primele 3 zile se mănâncă numai mere, fără apă.
• În a 3-a zi, la ora 18 seara, se mănâncă ultimul măr
• Se pregătesc 200 ml de ulei de măsline şi 200 ml de zeamă de lămâie
• La ora 20 seara se bea pe rând: o lingură de ulei de măsline, apoi o lingură de zeamă de lămâie, apoi o lingură de ulei de măsline, şi iarăşi o lingură de zeamă de lămâie. Se bea repede, apoi se face pauză de 15 minute.
• După pauză se iau iarăşi câte 4 linguri intercalate de ulei şi suc de lămâie, urmate de altă pauză de 15 minute
• Se repetă procedeul până se termină toată cantitatea de 200 ml de ulei de măsline şi 200 ml de zeamă de lămâie
• La final se stă culcat pe partea dreaptă şi urmează somnul de noapte
• A doua zi se pot elimina materiile fecale într-o oliţă, pentru a controla pietricelele de culoare verde, nisip sau mâl eliminate.

– În prima zi de la eliminarea pietrelor la fiere se mănâncă o supă preparată dintr-un cartof, un morcov şi o ţelină rase, 2 linguri de orez şi 2 litri de apă. Supa se consumă pe toată perioada zilei.

– A doua şi a treia zi se poate consuma aceeaşi supă, îmbogăţită cu puţin zarzavat. Se mai pot mânca mere, orez sau brânză de vaci.

Acest regim de 3 zile curăţă întregul organism şi îl reface la nivel profund. Tratamentul se urmează sub supraveghere, deoarece corpul trebuie pregătit înainte de regim, sau pentru că pot să apară stări secundare în timpul regimului.

_____________________________________________________________________________________

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. imposibil asa ceva ptr ca depinde de marimea pietrei,o piatra mare nu poate duce decat la un icter sau deces daca nu esti operat imediat.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.