Produsele APICOLE ajută la conservarea SĂNĂTĂȚII și la prelungirea TINEREȚII și a duratei de VIAȚĂ

Utilizarea medicinală a produselor apicole datează de mii de ani. Vechii egipteni, greci și chinezi foloseau apicultura pentru întărirea sănătății și tratarea unor boli.

Mierea, propolisul, polenul, veninul de albine și lăptișorul de matcă au efecte stimulente asupra circulației sangvine și a răspunsurilor imunitare ale organismului.

Sunt folosite atât individual, cât și în combinație. Uneori sunt asociate cu diferite plante, uleiuri esențiale sau alimente, pentru un efect terapeutic maia mare.

Profesorul doctor Constantin Milică din Iași recomandă apiterapia ca un mijloc eficient de păstrare sau redobândire a sănătății. Asemenea altor remedii naturiste, produsele stupului pot fi folosite pentru vindecarea unor boli, dar și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Mierea, polenul, propolisul și lăptișorul de matcă sunt foarte bogate în substanțe nutritive, care hrănesc și protejează corpul uman. Datorită valorii nutritive remarcabile, ele pot fi consumate zilnic, pentru fortificarea organismului, prelungirea stării de tinerețe și creșterea longevității.

Mierea de albine îmbunătățește performanța fizică și rezistența la oboseala cauzată de un efort repetat, precum și performanța mentală. Datorită efectelor nutriționale și stimulente, mierea este recomandată atât celor sănătoși, cât și celor bolnavi, slăbiți, anemici, convalescenți sau cu deficite nutriționale.

Polenul de albine este considerat unul din cele mai complete alimente ale naturii. Polenul uscat este bogat în antioxidanți (conține cel puțin 8 flavonoizi și 11 carotenoizi), vitaminele C, E, complexul B, enzime, aminoacizi și minerale: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, siliciu, zinc, mangan, fier, ș.a.m.d.

Cel mai bun este polenul poliflor crud, care se poate procura direct de la un apicultor de încredere, de la magazinele de apicultură sau de la magazinele naturiste.

Cura cu produse apicole

Fitoterapeutul Constantin Milică afirmă că produsele apicole pot crește durata vieții cu 20-30 de ani. În acest scop, se poate face o cură cu miere, polen, lăptișor de matcă și propolis.

Dimineața, înainte de micul-dejun, se ia lăptișor de matcă amestecat cu miere sau polen. Înainte de masa de prânz se iau 20-30 de picături de propolis (20%), diluate într-un pahar cu apă sau ceai din plante.

Surse articol:
1. http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/26/din-tainele-longevitatii/
2. http://www.apitherapy.org/about-apitherapy/what-is-apitherapy/
3. http://tudasalapitvany.hu/wp-content/uploads/2015/08/Handbook.pdf

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play