Leacuri de casă pentru FRISOANE

Frisoanele asociate unei gripe sau răceli pot fi îndepărtate cu ajutorul unor leacuri din plante medicinale care ajută la scăderea febrei și stimularea transpirației.

Cele mai multe din remediile listate mai jos se găsesc în majoritatea caselor. Dacă suferiți de o boală cronică, cereți sfatul medicului înainte să încercați unul din aceste tratamente.

Cafea cu Rom și Lămâie Pentru Frisoane

Ceai de salvie

Se folosește 1 linguriță de frunze uscate la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă 5 minute la infuzat, apoi se strecoară. Se bea 1 cană dimineața, înainte de micul-dejun și una seara.

Ceai de scoarță de salcie

Se pun 2-3 linguri de scoarță uscată și mărunțită la infuzat 20 de minute într0o cană cu au apă clocotit. Se administrează câte 2-3 căni pe zi.

Ceai mixt

– salvie
– cimbrișor
– flori de soc
– flori de tei
– flori de tei
– flori de trifoi roșu
– coada-calului
– isop
– frunze de mesteacăn

Aceste plante se amestecă în cantități egale. Se pun 4 linguri de amestec la infuzat timp de 3 minute în 2 litri de apă clocotită. Se strecoară și se bea câte 1 cană de ceai la fiecare 3 ore. În fiecare cană se adaugă câte 2 linguri de bitter suedez (se găsește în unele farmacii și la magazinele naturiste).

Gripă cu frisoane puternice

– 4 linguri de cafea
– 1 lămâie
– 4 linguri de rom
– 250 ml de apă

Cafeaua trebuie să fie foarte fin măcinată. Se pune apa într-un ibric pe foc, și când clocotește se adaugă cafeaua. Se lasă să fiarbă puțin, apoi se lasă să se răcorească. Se adaugă romul și sucul proaspăt stors de la lămâie. Se amestecă și se bea toată cantitatea odată.

Scorțișoară, miere și lămâie

O altă rețetă utilă în gripă este cea pe bază de scorțișoară, miere și lămâie. Se stoarce zeama de la 200 g de lămâi și se amestecă apoi cu puțină scorțișoară și miere de albine.

Bitter suedez

Pentru combaterea frisoanelor, se ia câte 1 lingură de bitter suedez, de 3 ori pe zi. Fiecare lingură se adaugă într-o ceașcă de ceai. Jumătate din cantitate se bea înainte de masă, iar cealaltă jumătate după masă.

Remedii externe

Sunt utile frecțiile corpului cu cremă sau tinctură de arnică, tinctură de ardei iute (de 20%) sau tinctură de tuia.

Totodată, corpul se poate masa energic cu un prosop de in înmuiat într-un amestec egal din apă și oțet. După frecție, se stă în pat, învelit cu un material gros și călduros.

Se taie o ceapă felii, care se aplică pe tălpi. Picioarele se încalță apoi cu șosete îmbibate în oțet diluat cu apă. Se lasă să acționeze peste noapte.

Sursă: „Medicina Naturistă”, Vol. 1, Constantin Milică

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play