Urda pane este un deliciu pe care îl puteți pregăti în câteva minute. Unii adoră gustul de urdă și pregătesc tot felul de rețete cu ea. Este ideală pentru micul-dejun sau pentru masa de prânz. Urda – brânza care nu […]
Articole despre 'urda'
Tartă din urdă și cacao, fără făină – desert italian „Ricotta dolce”
Ori de câte ori vă doriți un desert rapid, sănătos și cu puține calorii, încercați această tartă de urdă și cacao, fără făină. Este un desert italian foarte delicat, care se numește „Ricotta dolce”. Ce este ricotta Ricotta este un […]
Zerul și urda au efecte antivirale și anti-obezitate – dr. Mencinicopschi
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Zerul și urda au acțiune antivirală, susține doctorul Gheorghe Mencinicopschi. Din păcate, nu toată lumea agreează gustul acestor produse lactate. Zerul […]
Clătite cu urdă și mărar – ai făcut vreodată?
Dacă îți place urda, sigur vei fi curios să încerci această rețetă. Clătitele cu urdă și mărar sunt o delicatesă pe care o putem prepara mai ales primăvara, când apare urda și verdețurile proaspete. Urda este consumată cu precădere în […]
URDA (riccota), prietena CURELOR de SLĂBIRE și a dietelor fără colesterol” – dr. Mihaela Bilic
Consumul de brânză poate ajuta la scăderea în greutate, atâta timp cât alegem tipul adecvat. Unele sortimente sunt mai indicate decât altele în curele de slăbire. Pe lângă conținutul bogat în calorii, grăsimi și sodiu, brânza este totodată o sursă […]
PLĂCINTĂ cu URDĂ și MĂRAR, o plantă care combate DEPRESIA
Nenumărate și nebănuite sunt efectele terapeutice ale mărarului. Această plantă aromată conține cantități bune de calciu, fier, mangan, vitamina A, vitamina C și flavonoide. Are efecte antioxidante, antibacteriene, antivirale și anti-inflamatoare. Unul din cele mai „inedite” beneficii ale mărarului este […]
URDĂ cu MĂRAR – aperitiv bogat în CALCIU și Vit. D, benefic pentru FICAT și OASE
Urda este adesea asemănată cu brânza italienilor „ricotta”. Zerul care rezultă după prepararea cașului (de vacă, de capră sau de oi) se fierbe și astfel rezultă urda. Este nevoie de o cantitate de circa 10 litri de zer, sau mai […]