Sfecla roșie este unul din medicamentele naturale ale sezonului rece. Cei mai mulți o pregătesc sub formă de salată sau o consumă sub formă de suc. Cu salata de sfeclă roșie se poate face o cură excelentă de detoxifiere a […]
Articole despre 'sfeclă roşie'
Salata de sfeclă roșie crudă – cu morcov, măr și ardei
La cât de savuroasă și sănătoasă este, poate fi votată cea mai bună salată de sfeclă roșie. Se prepară doar din legume crude, rase. Salata de sfeclă roșie crudă se prepară foarte repede. În jumătate de oră este gata. Știai […]
Salată de sfeclă cu măr, nuci și afine – o explozie de culoare și vitamine
Salata de sfeclă cu măr, nuci și afine este un real deliciu! Se prepară foarte rapid. Ingredientele se folosesc crude. Nu trebuie să fierbeți nimic. Așadar, salata este cât se poate de naturală, hrănitoare și sănătoasă. Nu conține ulei. În […]
Sfecla roșie – un tonic natural pentru ficat și inimă
√ Bazat pe studii științifice Sfecla roșie este o legumă importantă în cercetările științifice din ultimele decenii. Cercetătorii au descoperit că substanțele din rădăcina de sfeclă au efecte benefice în unele afecțiuni medicale. Potrivit unei recenzii publicate în 2020 în […]
Poți să mănânci sfeclă roșie dacă ai diabet? – sfaturi de la dr. Daniela Petrache
Una din categoriile de alimente permise și chiar indicate în diabet este cea a legumelor. Nu există restricții nici în alte boli. Legumele sunt singurele care pot fi consumate în cantități mari într-o dietă, fără să ne afecteze. Însă nu […]
Sfecla – un protector cardio-vascular remarcabil
√ Bazat pe studii științifice Sfecla este o legumă remarcabilă, scriu oamenii de știință brazilieni într-o recenzie publicată în 2020 în jurnalul „Antioxidants”. Nitrații și fitocompușii pe care îi conține ar putea fi folosiți la dezvoltarea de noi terapii pentru […]
Sfeclă glazurată cu miere și suc de portocale
Sfeclă glazutată cu miere și suc de portocale este o delicatesă. O rețetă diferită de cele obișnuite la care folosim sfecla. Este elegantă, distinsă, delicată, savuroasă, dulce-acrișoară. Mierea, lămâia și portocala îi scoate în evidență aroma și o accentuează. Pe […]
Cvas de sfeclă roșie – leac pentru bolile de ficat și fiere
Cvasul de sfeclă este un tonic natural pentru sănătate, ieftin, ușor de preparat în casă și aducători de mari beneficii pentru organism. Există numeroase rețete, cu diverse ingrediente. De regulă, cvasul se prepară din secară sau alte cereale, sau din […]
Sfecla roșie protejează inima, rinichii și creierul și combate infecțiile
√ Articol documentat științific Sfecla roșie este savurată deopotrivă ca aliment și medicament natural. Proprietățile sale terapeutice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Sucul ei roșu intens ne duce imediat cu gândul la sângele uman. Studiile moderne au confirmat […]
Salată de sfeclă roșie cu castraveți murați
Salata de sfeclă roșie cu castraveți murați este o rețetă foarte populară în Ucraina și Rusia. Nu se știe încă cine a inventat-o sau unde a apărut prima dată. Este însă destul de populară și la noi. Ucrainenii au adaptat-o […]
Salată de sfeclă roșie crudă cu hrean
Una din cele mai căutate rețete este salata de sfeclă roșie crudă cu hrean. Cei care nu au probleme cu stomacul preferă versiunea cu sfeclă crudă, deoarece este mai sănătoasă. Descoperă în rândurile de mai jos cum se prepară salata […]
Sucul de sfeclă roșie – beneficii dovedite științific
Ce spune cel mai nou studiu despre sfecla roșie? Numai de bine! Cercetătorii iranieni au investigat această legumă ca aliment funcțional, dorind să vadă ce efecte are asupra bolilor cardio-metabolice. Rezultatele au fost publicate în jurnalul „Nutrion & Metabolism” în […]
Sfecla roșie împiedică transformarea celulelor normale în celule canceroase
Un studiu recent a arătat că sfecla roșie este un agent chemopreventiv important. Conține o serie de compuși care afectează carcinogeneza – procesul prin care o celulă sănătoasă din corp este transformată într-o celulă neoplazică. Sfecla are o compoziție complexă: […]
Sucul de SFECLĂ previne RĂCEALA cauzată de STRES
Sucul de sfeclă roșie are o popularitate foarte mare datorită numeroaselor sale beneficii documentate științific. Un studiu de dată recentă, publicat în 2019 în jurnalul „Physiology & Behaviour”, dezvăluie un nou folos pe care îl pot câștiga cei care îl […]
SALATĂ de SFECLĂ, ȚELINĂ și MACROU
Salata de sfeclă roșie este o garnitură excelentă în sezonul rece. Dacă vrei să o transformi într-o masă mai consistentă, poți adăuga pește, ca în rețeta de mai jos. Această combinație este deosebit de gustoasă. 150 de grame de sfeclă […]