O mâncare potrivită atât pentru zilele friguroase, cât și pentru cele caniculare. Orezul cu praz poate fi servit atât cald, cât și rece. Orezul cu praz – rețetă grecească Rețeta este inspirată din bucătăria grecească. Autoarea este Elena Paravantes, expert […]
Articole despre 'praz'
Ce beneficii are prazul, cum se gătește și în ce rețete îl poți folosi
Deși face parte dintr-o familie (Allium) de plante condimentare foarte populare – precum ceapa și usturoiul, prazul este o apariție mai rară pe masa noastră. Poate și din cauza faptului că unii nu știu să îl gătească. Prazul – bogat […]
Supă de conopidă și praz – imunostimulatoare, anticancerigenă
Supa de conopidă și praz pe care v-o prezentăm în rândurile care urmează este o sursă nebănuită de nutrienți favorabili sănătății. Deși aceste două legume sunt deseori trecute cu vederea, ele au beneficii care merită cunoscute și exploatate. Puțini sunt […]
Salată de AVOCADO cu PRAZ – utilă în prevenirea bolilor cauzate de INFLAMAȚII și STRES oxidativ
Autoarea de rețete vegetariene Elena Pridie are foarte multe propuneri la capitolul „salate”. Rețetele sunt de o simplitate dezarmantă, încât oricine le poate încerca sau chiar diversifica, după legumele sau ingredientele pe care le are în casă. Elena Pridie încurajează […]
Sirop pectoral de PRAZ, pentru tuse, răgușeală, traheită, faringită (rețetă)
Prazul este o rudă apropiată a cepei și usturoiului, din acest motiv împărtășește proprietăți și efecte terapeutice similare cu acestea, precum prevenirea cancerului, scăderea colesterolului, combaterea aterosclerozei și protejarea vaselor și celulelor de sânge împotriva daunelor oxidative. Prazul este recomandat […]
VINUL de PRAZ scade GLICEMIA și COLESTEROLUL – cum să îl prepari acasă
Prazul conține substanțe care cresc efectul hipoglicemiant al insulinei. Acest vin terapeutic pe bază de praz poate fi util persoanelor cu diabet sau hiperglicemie. Se prepară foarte ușor acasă, conform rețetei de mai jos. Vin de praz – rețetă Pentru rezultate […]
Cel mai ușor și sănătos mod de a găti PRAZUL
Prazul este strâns înrudit cu ceapa și usturoiul, împărtășind aceleași proprietăți vindecătoare: scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, combaterea virusurilor și bacteriilor, prevenirea aterosclerozei și cancerului, creșterea imunității, tratarea inflamațiilor și alergiilor căilor respiratorii, obezității și diabetului. Prazul conține apă […]
PRAZUL conține compuși care protejează INIMA, VASELE de SÂNGE și CELULELE
Mai puțin studiat decât alte legume din familia Allium, prazul conține numeroși compuși sulfurici benefici, similari sau identici cu cei regăsiți în ceapă și usturoi. Prazul era un aliment medicinal de valoare în Antichitate. Grecii și romanii îl prețuiau în […]
PRAZUL – beneficii pentru sănătate
Prazul face parte din aceeași familie cu ceapa și usturoiul (genul Allium). Deși mulți dintre noi ne raportăm la această tulpină verde ca la o legumă modestă sau banală, cercetările au arătat că prazul este dotat cu proprietăți terapeutice la […]