√ Articol documentat Acest pateu de susan este o rețetă inedită, care merită încercată. Dacă aveți un blender, treaba e ca și rezolvată! Pentru a-l prepara, aveți nevoie doar de 3 ingrediente. Sună destul de atractiv, nu-i așa? De multe […]

√ Articol documentat Acest pateu de susan este o rețetă inedită, care merită încercată. Dacă aveți un blender, treaba e ca și rezolvată! Pentru a-l prepara, aveți nevoie doar de 3 ingrediente. Sună destul de atractiv, nu-i așa? De multe […]
Articol scris de Ana-Maria Postolache Deși mai puțin populară decât broccoli și varza, conopida nu este mai prejos în ceea ce privește conținutul nutrițional și beneficiile sale pentru sănătate. Legumele crucifiere, din familia Brassica sunt în mod deosebit bogate în […]
Autorii de rețete raw-vegane ne oferă foarte multe idei de pateuri de post pe care le putem obține în casă folosind ca bază semințele și fructele oleaginoase, precum nuci, caju, alune, migdale, fistic, semințe de floarea-soarelui sau semințe de dovleac. […]
Autoarea acestui pateu ne oferă această rețetă ca o alternativă crudă la hummus sau la alte pateuri preparate termic. Este o metodă inedită de a consuma sfeclă crudă într-o formă deosebit de gustoasă și sănătoasă. Pateul are o culoare roz […]
Acest pateu este recomandat îndeosebi persoanelor care urmează un regim alimentar natural, din crudități. Se prepară doar din semințe, ceapă și verdețuri. Nu necesită nici măcar ulei. Pateu de semințe de floarea-soarelui Ingrediente • 2 căni de semințe de floarea-soarelui […]
Această minunată pastă tartinabilă este binevenită într-o zi de post. Este sățioasă, hrănitoare și sănătoasă, dat fiind că are în compoziție doar legume și ingrediente vegetale, pe care probabil le aveți deja în casă. Spre deosebire de pateurile din comerț, […]
Cei care vor să mănânce sănătos chiar și în post, pot lua ca sursă de inspirație rețetele adepților bucătăriei vegane sau raw-vegane (fără foc). O rețetă foarte faină este acest pate de semințe de floarea-soarelui și migdale. Preparatele lor sunt […]
Mâncărurile de post trebuie să fie cât mai hrănitoare și sățioase. În acest scop, putem folosi leguminoase, nuci și rădăcinoase. Un preparat care combină toate aceste ingrediente este pateul de linte, morcov și nuci, pe care îl puteți găsi mai […]
Vremea postului ne oferă posibilitatea să ne hrănim mai sănătos, dat fiind varietatea de alimente vegetale din care putem prepara rețete fără foc. Un bun exemplu în acest sens este pateul de nuci și țelină pe care vi-l prezentăm mai […]
Pateurile din comerț conțin potențatori de arome, de aceea au un gust atât de bun. Lista ingredientelor este foarte îndoielnică, mai ales în cazul pateurilor vegetale. De aceea este bine să ne ferim pe cât posibil să cumpărăm și să […]
Lintea este unul din cele mai hrănitoare alimente, indicată în perioada posturilor. Călugării din Muntele Athos consumă linte destul de des. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania – Departamentul de Științe Nutriționale au realizat un studiu în anul […]
Acest pate de legume este foarte bun pentru micul-dejun, în zilele când este post, sau pentru cei care au luat o pauză de la carne și urmează un regim vegetal. Pate de ciuperci la robot – rețetă Ciupercile albe conțin […]