Cu siguranță mulți dintre voi căutați o rețetă de pască fără zahăr și făină. Pe internet există diverse rețete fără făină, dar care folosesc griș sau amidon în schimb. Rețeta de mai jos nu are niciun fel de făină sau […]
Articole despre 'pasca'
Pască fără aluat cu ricotta și lămâie – fără zahăr și făină (bună și în diabet)
Această pască fără aluat cu ricotta este inspirată din bucătăria italiană. Este un desert ușor, fără zahăr și fără făină. Pasca are o textură aerată, cu o aromă delicată de vanilie și lămâie. Poate fi consumată și de diabetici sau […]
Rețetă de pască din „3 linguri” – fragedă și suculentă, fără aluat
Această pască din 3 linguri, făcută după o rețetă rusească, este deosebit de fragedă și suculentă. Este o pască fără aluat, din brânză dulce și smântână. Veți avea parte numai de avantaje la prepararea ei. Nu are blat. Nu conține […]
Pască și cozonac pentru diabetici – din același aluat
Cu siguranță mulți dintre voi căutați o rețetă de pască și cozonac pentru diabetici. Am găsit o rețetă tradițională de care vă puteți bucura și voi, chiar dacă aveți diabet. Zahărul se înlocuiește cu fructoză. Chiar dacă pare o rețetă […]
Pască cu brânză și ciocolată – cu blat fraged de pandișpan
Această pască cu brânză și ciocolată cu blat de pandișpan se prezintă ca o adevărată prăjitură. Spre deosebire de pasca tradițională cu aluat, aceasta se prepară mult mai repede și este absolut delicioasă. Blatul este făcut după rețeta de pandișpan. […]
Pască cu ciocolată și blat pufos de pandișpan – vă iese garantat!
Această pască cu ciocolată și blat pufos este o rețetă pe care trebuie să o încercați măcar o dată. Este prezentată de Șef Paul Constantin pe canalul său de Youtube. Mărturisește că este pasca preferată a mamei. Nu este greu […]
Cum se face pasca în Ucraina – paska ucraineană
Pâinea pascală sau pasca se pregătește în diferite moduri de-a lungul țărilor ortodoxe. Denumirea de pască în Ucraina, Rusia și Polonia este similară cu cea folosită la noi. Ei spun „paska”, „paskha” sau „pascha” și o numesc „pâine de Paști”. […]
Pască cu brânză, ciocolată și mascarpone
Această pască brânză, ciocolată și mascarpone combină în mod ingenios trei gusturi bogate: ciocolata, brânza și frișca. Este o rețetă foarte atractivă, mai ales pentru femeile care vor ceva diferit pentru masa de Paște. Pasca nu conține ciocolată propriu-zis, ci […]
Pască cu smântână, fără aluat
Pasca este singurul preparat de pe masa de Paște care are un nume sugestiv pentru această mare sărbătoare. Este dulcele pe care femeile îl duc la Biserică în noaptea de Înviere împreună cu ouăle roșii pentru a ca preotul să […]
Pască ușoară, cu cremă de brânză și iaurt
Aceste rețete de pască ușoară cu brânză de vaci și iaurt sunt inspirate din bucătăria italiană, respectiv grecească. Le puteți prepara în varianta slabă, adică dietetică, folosind lactate degresate (1-3% grăsime). Sau le puteți face în varianta clasică, optând pentru […]
Mini-păscuțe cu căpșuni, în forme de brioșe (fără aluat)
Vă propunem o rețetă simplă de păscuțe cu căpșuni, făcute în forme de brioșe. Sunt mult mai practice și ușor de mâncat. Mai ales pentru cei mici care poate că nu se dau în vânt după pasca rotundă tradițională. Am […]
Pască cu brânză și mac
Această rețetă de pască cu brânză și mac este deosebită! Merită să o încercați și voi. Deși par multe ingrediente, veți vedea că nu este atât de greu de făcut. Unele gospodine prepară nu doar pască cu mac, ci și […]
Pască din aluat fraged, fără drojdie și dospire
Pasca din luat fraged este o rețetă foarte simplă și rapidă. Chiar și cele mai puțin experimentate în bucătărie o pot pregăti cu succes. Cu siguranță aveți deja o rețetă de pască pe care o faceți an de al pentru […]