Te provocăm să mergi la cules de flori de păpădie pentru a face din ele o alifie vindecătoare pentru piele! Rețeta de balsam de păpădie prezentată mai jos este foarte simplă și de efect. Păpădia este o buruiană senzațională. Deși […]
Articole despre 'păpădie'
Consumați păpădie dacă vreți să aveți sângele și ficatul sănătos!
√ Articol documentat Păpădia este una din primele plante care răsar primăvara, și una din ultimele care rezistă până la finalul verii. Cu ea se deschide și se închide sezonul cald. De la păpădie se pot folosi în scop medicinal […]
Salata din frunze de păpădie are beneficii uimitoare pentru organism!
√ Articol documentat Salata din frunze de păpădie crude se prepară și se consumă de regulă primăvara, când frunzele sunt fragede. Este o rețetă excelentă pentru curățarea și întărirea organismului după lunile de iarnă. Ce conțin frunzele de păpădie Păpădia […]
Cum să faci ulei de păpădie – bun pentru piele, dureri, inflamații
Vrei să știi cum se face uleiul de păpădie? Urmărește articolul nostru până la capăt. Vei afla nu doar modul de preparare, ci și modurile de utilizare și contraindicațiile. Păpădia este o plantă din care se pot obține numeroase preparate […]
Păpădia ajută în bolile de piele, ficatul umflat și sângele îngroșat
√ Articol documentat Păpădia este una din cele mai vechi plante medicinale. Apare în numeroase sisteme de medicină tradițională, fiind utilizată cu precădere în bolile ficatului, bilei, vezicii biliare și ale pielii. Din aceste considerente, păpădia atrage interesul multor persoane […]
Rădăcina de păpădie – proprietăți, utilizări, contraindicații
√ Articol documentat Deopotrivă aliment și remediu, păpădia este una din cele mai puternice plante vindecătoare de primăvară. Are o istorie lungă de utilizări medicinale, mai cu seamă în problemele hepatice și biliare. Cura cu ceai din tulpini de păpădie […]
SALATĂ de PĂPĂDIE și MORCOV – curăță SÂNGELE de grăsimi și toxine
Articol scris de Ana-Maria Postolache Odată cu venirea primăverii, grădinile se îmbogățesc cu o plenitudine de verdețuri comestibile, multe din ele având calități terapeutice impresionante. Păpădia (Taraxacum officinale) este una din cele mai apreciate plante de fitoterapeuți, datorită efectelor curative […]
PĂPĂDIA protejează FICATUL și RINICHII, scade COLESTEROLUL, combate DEPRESIA și DIABETUL
Păpădia este o plantă banală din flora spontană care impresionează prin conținutul bogat în nutrienți și prin proprietățile sale medicinale diverse. Lista beneficiilor sale este mult mai lungă decât apare în titlul articolului. Ce conține păpădia Toate părțile păpădiei sunt comestibile, […]
SALATĂ de PĂPĂDIE (sau rucola) cu USTUROI – bună pentru DETOXIFIERE, STOMAC, FICAT și BILĂ
Păpădia este o plantă medicinală de excepție, care în smerenia ei, se ascunde sub chipul unei buruieni ce crește pe toate drumurile. Este folosită ca aliment și medicament din timpuri străvechi. Este un remediu bun pentru afecțiuni gastro-intestinale, pentru curățarea […]
FRUNZE de PĂPĂDIE fermentate – un adevărat medicament natural
Prin fermentare se îmbogățește și mai mult conținutul nutrițional al legumelor, fructelor și plantelor, astfel încât produsul final va conține mult mai multe enzime, vitamine, minerale și bacterii bune (probiotice). Probioticele sunt de altfel nutrienții-cheie care se „nasc” în urma […]
SIROP de PĂPĂDIE – o delicatesă care curăță SÂNGELE și înlătură oboseala FICATULUI
Păpădia este regina plantelor medicinale de primăvară. Are o putere detoxifiantă extraordinară. Datorită faptului că determină purificarea sângelui de toxine, păpădia îmbunătățește sănătatea întregului organism. Este utilă pentru persoanele cu ficatul obosit, probleme renale și intestinale, dereglări ale glandelor, circulație […]
Cum să faci CAFEA din PĂPĂDIE – un curățitor excelent pentru FICAT și SÂNGE
Păpădia este una din cele mai bune plante pentru detoxifierea organismului, la început de primăvară. Această plantă banală este un curățitor excelent pentru ficat și pentru sânge. Are efecte calmante asupra stomacului, fiind totodată recomandată celor care au diabet sau […]
Salată de PĂPĂDIE cu GREPFRUT și NUCI – hrană pentru FICAT
Ingredientul-cheie al acestei salate savuroase este păpădia. Frunzele și tulpinile acestei plante nu sunt doar comestibile, ci și foarte bogate în vitamine și minerale. Conțin cantități mari de vitamina K, vitamina A, vitamina D, vitamine din complexul B (B1, B2, […]
Salată de PĂPĂDIE și ROȘII (rețetă + beneficii)
Profesorul Ovidiu Bojor recomandă ca în salatele de primăvară să se adauge și câteva frunze de păpădie. Acestea se culeg primăvara devreme, înainte să apară florile. Tulpinile florifere pot fi toxice pentru consumul intern. Păpădia este o plantă săracă în […]
O cură de 30 de zile cu PĂPĂDIE scade GLICEMIA și nevoia de INSULINĂ la DIABETICI
Păpădia este un remediu foarte valoros pe care Dumnezeu l-a așezat în natură, sub masca unei buruieni aparent nesemnificative și banale. Puțini dintre noi știu că această plantă este în totalitate comestibilă: frunzele, tulpinile, florile și rădăcina. Foarte multe popoare […]