O pâine super-sănătoasă, fără făină de grâu, puteți face urmând rețeta de mai jos. Dacă aveți intoleranță la gluten, această propunere vă va fi cu siguranță pe plac, și de folos în dietă. Este o pâine fără gluten făcută din […]

O pâine super-sănătoasă, fără făină de grâu, puteți face urmând rețeta de mai jos. Dacă aveți intoleranță la gluten, această propunere vă va fi cu siguranță pe plac, și de folos în dietă. Este o pâine fără gluten făcută din […]
Ce se întâmplă în corpul tău când nu mai mănânci pâine 2 săptămâni? O întrebare captivantă, provocatoare. Dr. Nicoleta Lupașcu ne oferă un răspuns documentat și probat prin experiență. Dr. Lupașcu este medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice. […]
Această pâine plată din semințe este potrivită pentru sandvișuri. Dar poate fi servită și cu salate, supe, tocănițe sau alte mâncăruri. Este o pâine făcută exclusiv din semințe, fără nici un fel de făină de cereale. Din acest motiv o […]
Cu siguranță nu ați mai mâncat niciodată o astfel de pâine. Am văzut rețeta aceasta pe Instagram și mi s-a părut fabuloasă. Seamănă puțin cu pâinea crudă, făcută de Ligia Pop. Însă are o textură și un gust unic. Nu […]
O rețetă reușită de pâine fără gluten pe care o puteți face în casă este pâinea din quinoa și ovăz. Metoda este cât se poate de simplă. Pâinea are o textură și un gust asemănătoare cu pâinea din secară. Nu […]
Fie că aveți intoleranță la gluten, fie că suferiți de o boală inflamatorie sau autoimună – în care este de preferat să evitați glutenul, vă sfătuim să încercați această pâine. Nu conține făină de grâu, nici drojdie sau ulei. Este […]
Această pâine din mei este absolut minunată! Am încercat-o și este un real succes. Rețeta aparține Nicoletei Lupu și puteți vedea modul de preparare video pe canalul său de Youtube unde postează rețete fără gluten. Cum să faci pâine fără […]
Semințele sunt cele mai bune alternative la cereale pentru persoanele care au intoleranță la gluten sau nu pot consuma pâine obișnuită. Da, din semințe putem face inclusiv pâine și lipii. O rețetă simplă de lipii fără gluten este cea cu […]
Persoanele care nu pot consuma pâine obișnuită din cauza glutenului au câteva opțiuni excelente. Este vorba despre quinoa, hrișcă și mei. Din ele pot prepara pâine, biscuiți, crackers și alte produse de panificație reușite. Cereale pentru dieta fără gluten Glutenul […]
Aceste felii uscate din ovăz și semințe se prepară în câteva minute. Se pot folosi orice fel de semințe aveți la îndemână. Iar de aveți intoleranță la gluten, asigurați-vă că ovăzul pe care îl cumpărați nu a fost contaminat cu […]
Există posibilitatea să faci pâine fără preparare termică? Da, după mai multe rețete propuse de Ligia Pop. Autoarea folosește de regulă deshidratorul, însă are și câteva variante de pâine care se pot face fără niciun fel de aparat. Una din […]
Quinoa este unul din cele mai bune ingrediente pentru a face pâine fără gluten în casă. Nu este o cereală, ci o sămânță sau o pseudo-cereală. Așadar, nu conține deloc gluten. Este foarte nutritivă și hrănitoare. Conține proteine, fibre, minerale […]
Încă de la prima gură veți simți că această pâine este foarte sănătoasă și benefică organismului. Pâinea din hrișcă și năut este foarte densă și sățioasă. O felie este suficient de hrănitoare pentru o masă. Recomandăm această pâine celor care […]
Aceste lipii din quinoa crudă au câteva mari beneficii și avantaje. Referitor la avantaje, merită spus că lipiile nu conțin gluten, nici drojdie, praf de copt sau alt agent de creștere. De asemenea, sunt vegane și potrivite pentru cei care […]
Pâinea este una din sursele principale de carbohidrați din dietă. Cei care vor să mănânce mai puțină pâine albă ar putea lua în considerare această alternativă de pâine din linte. Se prepară foarte ușor. Nu conține niciun gram de făină […]