Aceasta este a doua pâine cu maia pe care am încercat să o fac. Prima a ieșit mai densă (deoarece am folosit și făină integrală), iar aceasta a crescut mai bine. Menționez că maiaua mea este făcută din făină de […]
Aceasta este a doua pâine cu maia pe care am încercat să o fac. Prima a ieșit mai densă (deoarece am folosit și făină integrală), iar aceasta a crescut mai bine. Menționez că maiaua mea este făcută din făină de […]
De mult îmi doream să mănânc (să fac în casă) o pâine integrală adevărată, adică din boabe întregi și cereale 100% ecologice, nemodificate genetic, ne-erbicidate. Am comandat boabe de grâu și de secară ecologice de pe internet (cine este interesat, […]
Dacă vreți o pâine realmente hrănitoare și sățioasă, încercați rețeta de mai jos. Este o pâine diferită de cea tradițională, în sensul că nu se face din făină de grâu. Nu conține nici drojdie sau alt agent de creștere. Este […]
Această pâine din hrișcă este fermentată în mod natural. Am folosit semințe de hrișcă crudă, pe care le-am hidratat, le-am mixat în blender, apoi am lăsat aluatul la temperatura camerei să fermenteze. Tot procesul durează circa 2 zile. Nu am […]
Cei dintre voi care aveți intoleranță la gluten sau boala celiacă, puteți încerca să înlocuiți pâinea din făină de grâu cu pâine din ovăz. Nu este necesar să cumpărați făină de ovăz. Se pot folosi și banalii fulgi de ovăz, […]
Năutul nu este doar pentru hummus. Din această leguminoasă putem obține chiar și produse de panificație, precum pâine, lipii, clătite, brioșe sau prăjituri. Mai jos vă arăt o rețetă foarte simplă de pâine din năut, pe care vă recomand să […]
Aceste pâinici vor fi o revelație pentru persoanele care nu pot mânca pâine obișnuită, din grâu sau alte cereale. Nu conțin niciun tip de făină și totodată au foarte puțini carbohidrați. Rețeta presupune utilizarea a două ingrediente de bază: ou […]
Această pâine din semințe de in se prepară în câteva minute. Dacă aveți în casă semințe de in și ouă, încercați această rețetă! A fost concepută special pentru dieta ketogenică. Rețetele din dieta keto sunt potrivite și pentru diabetici, deoarece […]
Ce fel de pâine ar trebui să mănânci dacă ai diabet? Care tip de făină crește cel mai puțin glicemia? Dr. Ancuța Leonte, medic specialist în diabet și nutriție răspunde la această întrebare într-un mod cât se poate de practic. […]
Dacă nu puteți consuma pâine din făină de grâu sau alte cereale, încercați pâinea făcută din semințe, cum este pâinea din mei. Are un gust bogat și este foarte hrănitoare și sățioasă. Meiul – o cereală antică, cu efect alcalin […]
O pâine super-sănătoasă, fără făină de grâu, puteți face urmând rețeta de mai jos. Dacă aveți intoleranță la gluten, această propunere vă va fi cu siguranță pe plac, și de folos în dietă. Este o pâine fără gluten făcută din […]
Ce se întâmplă în corpul tău când nu mai mănânci pâine 2 săptămâni? O întrebare captivantă, provocatoare. Dr. Nicoleta Lupașcu ne oferă un răspuns documentat și probat prin experiență. Dr. Lupașcu este medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice. […]
Această pâine plată din semințe este potrivită pentru sandvișuri. Dar poate fi servită și cu salate, supe, tocănițe sau alte mâncăruri. Este o pâine făcută exclusiv din semințe, fără nici un fel de făină de cereale. Din acest motiv o […]
Cu siguranță nu ați mai mâncat niciodată o astfel de pâine. Am văzut rețeta aceasta pe Instagram și mi s-a părut fabuloasă. Seamănă puțin cu pâinea crudă, făcută de Ligia Pop. Însă are o textură și un gust unic. Nu […]
O rețetă reușită de pâine fără gluten pe care o puteți face în casă este pâinea din quinoa și ovăz. Metoda este cât se poate de simplă. Pâinea are o textură și un gust asemănătoare cu pâinea din secară. Nu […]