Îmi place mult pâinea cu maia, deoarece are o aromă acrișoară, o coajă crocantă și este ușor digerabilă. Însă aș fi vrut ca miezul să fie mai moale. Am căutat câteva metode a face pâine cu maia cu miez moale […]
Articole despre 'paine cu maia'
Cum să păstrezi pâinea cu maia proaspătă mai multe zile – 3 metode
Pâinea cu maia este deosebit de gustoasă. Ceea ce îi dă un farmec aparte este tocmai coaja crocantă care se formează deasupra în timpul coacerii. De regulă, pâinea cu maia se coace cu aburi, pentru a permite aluatului să crească […]
Pâine cu maia și făină integrală – coaptă în boluri din inox
Neavând încă o oală de fontă, am încercat să coc pâinea cu maia în două boluri adânci din inox inoxidabil, foarte groase. Între timp mi-am luat oală de fontă și voi face probe în perioada următoare. Pâinea s-a copt bine […]
De ce pâinea ta cu maia are un gust prea acru și nu crește bine în cuptor – cum să corectezi problema
Pâinea cu maia este foarte diferită la gust de pâine comercială. Sunt deosebire majore atât în privința compoziției chimice, cât mai ales a gustului și a texturii pe care dau pâinii. Maiaua este o drojdie naturală, sălbatică, bogată în bacterii […]
Pâine cu maia – rețetă cu dospire lentă, la frigider
Aceasta este a doua pâine cu maia pe care am încercat să o fac. Prima a ieșit mai densă (deoarece am folosit și făină integrală), iar aceasta a crescut mai bine. Menționez că maiaua mea este făcută din făină de […]
Intoleranță la gluten? Încercați pâinea cu maia
Persoanele care au intoleranță la gluten ar putea încerca să mănânce pâine cu maia. Este foarte important ca grâul din care se face maiaua și respectiv pâinea să fie ecologic. Unii specialiști spun că intoleranța la gluten se datorează erbicidelor, […]
PÂINE cu MAIA – rețetă mănăstirească
Pentru cei care nu știu, maiaua este o „drojdie” naturală, obținută din apă și făină. Datorită faptului că fermenții se dezvoltă în mod natural, maiaua se mai numește „drojdie sălbatică”. Spre deosebire de pâinea făcută cu drojdie din comerț, pâinea […]